Cauta

În California, un restaurant interzice intrarea clienților vaccinați

În California, un restaurant interzice intrarea clienților vaccinați

Măsura a fost luată pentru a protesta împotriva acestei pretinse „trădări anti-americane”.

Pe măsură ce varianta Delta se răspândește în SUA, un restaurant din California a decis să meargă împotriva deciziilor guvernamentale. În loc să ceară dovezi de vaccinare sau un test PCR negativ, Basilico’s Pasta e Vino cere exact opusul.

„Trădarea și prostia anti-americane”

Pentru intra în acest restaurant italian aflat în Huntington Beach, clienții nu trebuie să fi fost vaccinați împotriva Covid-19, relatează Vice. O modalitate prin care managerii se opun „trădării și prostiei anti-americane”, au argumentat ei într-un mesaj lipit pe ușa de la intrare.

Revendicarea proprietarilor este de a protesta împotriva restricțiilor sanitare, care ar trebui să stopeze epidemia Covid-19 pe continentul american. „Încă din prima zi, (nu ne-am conformat niciodată) am interzis măștile și acum avem nevoie de dovada nevaccinării!”, au afirmat ei într-o postare pe Facebook.

Evident, această operațiune anti-vax este o modalitate de a crea un buzz în jurul restaurantului. În fapt, este complicat să demonstrezi absența unei vaccinări împotriva Covid-19 (sau a oricărui virus). Trebuie efectuat un test serologic care determină absența anticorpilor. Or, prezența anticorpilor nu înseamnă că o persoană a fost neapărat vaccinată, ea poate indica o contaminare din trecut.

Make Restaurants Great Again

Acest faimos restaurant nu se află la prima încercare. Despre Basilico’s Pasta e Vino s-a vorbit la apogeul crizei Covid-19, din martie 2020, rămânând deschis în ciuda restricțiilor. Când restaurantele s-au redeschis, managerii, pro-Trump, nu au respectat măsurile sanitare (purtarea unei măști, distanțarea socială etc.), scrie Le Point.

Susținătorii fostului președinte american au creat o fundație numită Make Restaurants Great Again, cu referire la sloganul de campanie al republicanului. „Basilico nu și-a închis niciodată ușile, rămânând pe deplin operațional fără restricții, inclusiv cu interzicerea măștilor, cu totală ignorare a tuturor ordonanțelor tiranice ale guvernelor locale și federale”, au declarat aceștia.

Ultimele stiri

  • Prima noapte de distracţie la Mamaia, în sezonul estival 2024. Cum au petrecut tinerii în cluburile de fiţe
  • Bilanț cumplit după surparea unei autostrăzi, în China. Numărul morților a crescut la 36/Sunt zeci de răniți
  • Tradiţii şi obiceiuri de Joia Mare, înainte de Paştele 2024. De ce nu se lucrează în această zi
  • Incident înspăimântător în Capitală! Brațul unei macarale a căzut peste o mașină parcată
  • Pandemia a trecut, „sechelele” rămân! AstraZeneca recunoaște că vaccinul său are un efect secundar grav
  • Sebastian Burduja îl critică pe Nicușor Dan pentru refuzul de a avea o debatere: „E o lipsă de respect”
  • Veste despre recalcularea pensiilor, de la cel mai înalt nivel. Ce s-a întâmplat cu 99,9% dintre dosare
  • Comunicat de presă Comuna RADOVAN
  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Exit mobile version