AcasăCORONAVIRUSDr. Octavian Jurma, dureri de cap după ce a calculat când vom...

Dr. Octavian Jurma, dureri de cap după ce a calculat când vom atinge ţinta de vaccinare de 10 milioane

Dr. Jurma Dr. Octavian Jurma, dureri de cap după ce a calculat când vom atinge ţinta de vaccinare de 10 milioane

Dr. Octavian Jurma este pesimist: nu crede că ţara noastră va reuşi să evite un nou val pandemic. În plus, statisticanul remarcă ritmul lent de vaccinare al românilor.

Specialistul avertizează că singura șansă pentru a evita ravagiile așteptate ale valului 4 produse de tulpina Delta de coronavirus este vaccinarea anti-COVID-19, în special a tinerilor, până în toamnă. Totodată, medicul critică relaxarea decisă prea devreme de autorități, care „a inhibat vaccinarea”.

10 milioane de vaccinaţi, în 2023

Problema nu este ca am atins tinta de 5 milioane de persoane (26% din populatia rezidenta), vaccinate cu minim o doza de vaccin cu 2 luni mai tarziu decat ne-am asumat public.

Era doar un reper intermediar menit sa conditioneze anumiti pasi de relaxare. Tinta a fost ratata dar relaxarea s-a facut oricum, in ciuda hotararilor de guvern.
Problema este ca vom atinge cu 2 ani mai tarziu tinta de vaccinare de 10 milioane (52% din populatia rezidenta) daca se mentine media de vaccinare din ultimele 7 zile.

Cei 10 milioane de români imunizați vor fi abia în 2023, ținând cont de ritmul actual al vaccinării”, a scris medicul Octavian Jurma pe Facebook.

„Valul Delta 4 ne va izbi”

Dr. Jurma spune că ținta „de 95% din populatie imunizata pentru a putea opri tulpina Delta e inimaginabila prin vaccinare in acest moment” și critică anti-vacciniștii:

Evident, exista o alternativa la vaccinarea in masa, este infectarea in masa pentru care mare majoritatea a romanilor au impresia ca sunt pregatiti. Nu sunt pregatiti si cand valul Delta-4 ne va izbi, rata de vaccinare va creste cu riscurile asociate vaccinarii in val”.

O măsură sigură pentru a evita cât mai multe îmbolnăviri în această toamnă rămâne vaccinarea, în special a tinerilor, consideră medicul.

Mai exista doar un segment care mai poate fi imunizat inainte de a reveni in zona de risc, tinerii elevi intre 12 si 18 ani. Ce mai poti face la nivel individual este sa te vaccinezi acum pentru ca in 30 de zile sa beneficiezi de imunitate optima”, a mai scris medicul și statisticianul Octavian Jurma.

author avatar
Andrei Ștefan
326 afisari

4 COMENTARII

  1. Site sa socoteasca? Pe degete? Unde profesează? Sa-i facem reclamă doctorului matematician, „statisticanul” după cum îl prezintă celebrul ziarist din Brăilita.
    De unde ii scoateți pe indivizii ăștia?

  2. Bai Jurma, bai trepadusule ipocrit, mai bine te arunci in Duna, la Budapesta, ca acolo macar nu o sa suferi de grandomanie, bai tampitule de tukalar de 6 lei si 66 de bani !! Bai, sa vezi ce o sa te alerge romanasii tai, acum te dai tu viteaza, dar vezi ca nimeni nu uita ca tu esti doar un colaborator al regimului nazist, asa ca o vei lua in bot, bai ratatule ordinar de kakanar !! Bai, tu stii ca oricum o sa ajungi in Iad, dar sa vezi ce suprize te vor astepta pana atunci, ramai numai pe receptie, tu si toti arienii puri si esentiali, o sa va ia drakul, bai, pe toti cobaii astia cu mintea prea neteda !! Si nu uita sa mai si mananci din kakatul tau, ca nu poate si Rafiloiul de securici sa te ajute tot timpul, e ocupat si ala cu alte rahaturi 🙂

  3. Dureri de cap??? de cand dracu’ un recipient gol, sa nu zic un dop ca sa nu-ti ploua in gat, genereaza dureri??? Lasa-neee, lasa-neee, du-te si vaccineaza-te … in creier cu ceva acid azotic, ca sa-ti curete mizeria dintre urechi, ca ala numai creier nu e…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger