AcasăȘTIRI EXTERNEMilioane de americani, amenințați cu evacuarea, în plină variantă Delta

Milioane de americani, amenințați cu evacuarea, în plină variantă Delta

Milioane de americani, amenințați cu evacuarea, în plină variantă Delta

Milioane de familii americane care nu și-au putut plăti chiria de luni de zile din cauza crizei Covid-19 riscă să fie evacuate din casele lor începând de sâmbătă, 31 iulie, deoarece moratoriul care le-a protejat expiră.

Vineri, aleșii Camerei Reprezentanților nu au reușit să convină asupra unei perioade suplimentare pentru chiriașii aflați în dificultate. Cu toate acestea, există o situație de urgență, cu atât mai mult în această perioadă în care varianta Delta provoacă din nou apariția cazurilor de Covid-19.

10 milioane de americani, în urmă cu chiria

Potrivit Center on Buget and Policy Priorities, un institut de cercetare independent, peste 10 milioane de americani sunt în urmă cu privire la plățile chiriei. Și aproximativ 3,6 milioane de chiriași cred că riscă să fie evacuați în termen de două luni, potrivit unui studiu al Biroului de Statistică Census, realizat la începutul lunii iulie cu 51 de milioane de chiriași.

Președintele Joe Biden a cerut joi Congresului să prelungească moratoriul dar criticii îi reproșează că așteptase până în ultimul moment.

Ajutor financiar blocat

Această suspendare a evacuărilor a fost pusă în aplicare în septembrie 2020, de către Centers for Disease Prevention and Control (CDC), principala agenție de sănătate publică din SUA, apoi extinsă în mai multe rânduri.

Dar o decizie a Curții Supreme din iunie prevedea ca prelungirea să fie adoptată de Congres și să nu mai fie decisă de CDC, scrie Le Monde.

În plus, banii furnizați de guvernul federal pentru a-i ajuta pe chiriașii aflați în dificultate intră cu greu în conturile lor bancare. Banii sunt vărsați statelor și comunităților locale, care sunt apoi responsabile de distribuirea ajutorului către gospodării.

Or, acest lucru necesită stabilirea unor sisteme complexe pentru colectarea cererilor, verificarea situațiilor, plata banilor. Astfel, din cele 46 de miliarde de dolari planificate de guvern, inclusiv 25 de miliarde plătite la începutul lunii februarie, doar 3 miliarde au ajuns la destinație.

 

author avatar
Tudor Borcea
315 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger