Cauta

DEZVĂLUIRI. Planul SUA de distrugere a Rusiei!

DEZVĂLUIRI. Planul SUA de distrugere a Rusiei!

DEZVĂLUIRI. Planul SUA de distrugere a Rusiei! / Sursa FOTO: wikimedia.org

Forțează-ți adversarul să se extindă, în mod imprudent, dincolo de granițele sale pentru a-l dezechilibra și apoi distruge-l! Vorbim nu despre vreun procedeu din judo, ci de planul împotriva Rusiei elaborat de Rand Corporation, cel mai influent think tank din America. Ziarul Național a mai scris despre Rand Corporation, o ONG cu mii de experți pe statul de plată și care se prezintă ca fiind cea mai fiabilă sursă de informații și analize politice din lume pentru liderii SUA și aliații lor.

Printre altele, Rand Corporation se mândrește și că a contribuit la elaborarea strategiei pe termen lung care a permis Americii să câștige Războiul Rece, forțând URSS să-și consume propriile resurse economice în această confruntare Est-Vest.

Înfrângerea URSS, exemplu de luptă împotriva Rusiei

De fapt, pornind de la acest model, Rand Corporation a creionat, în 2019, un plan pe care l-a prezentat Casei Albe (via Pentagon), de subjugare totală a Federației Ruse.

Sursa de inspirație a fost, așa cum spuneam, strategia de distrugere a URSS; și acum s-a mers pe supraexploatarea resurselor militare ale Rusiei și dezechilibrarea țării.

În raportul prezentat Pentagonului și făcut public de mass-media de peste Ocean, analiștii Rand Corporation arătau, acum trei ani, că Rusia era în continuare un adversar puternic pentru Statele Unite, cel puțin în anumite sectoare-cheie. Pentru a-i face față lui Putin, americanii și aliații lor au fost îndemnați să urmeze o strategie comună pe termen lung care să exploateze vulnerabilitățile Rusiei.

Astfel, Rand Corporation a analizat diferitele mijloace prin care Moscova putea fi dezechilibrată, indicând pentru fiecare în parte probabilitățile de succes, beneficiile, costurile și riscurile ce implică SUA.

Unde poate fi lovită Rusia

Analiștii Rand estimează că cea mai mare vulnerabilitate a Rusiei este legată de economia sa, dependentă aproape în exclusivitate de exporturile de petrol și gaze. RC a sfătuit Casa Albă să taie veniturile Kremlinului prin consolidarea sancțiunilor impuse și, în același timp, să crească nivelul exporturilor de energie țiței și gaze lichefiate furnizate de Statele Unite.

Scopul urmărit de Washington: Europa va fi obligată să-și diminueze importul de gaze naturale rusești și să le înlocuiască cu GNL american! Ce se întâmplă azi, în 2022, este exact planul prezentat de Rand Corporation acum trei ani.

O altă modalitate de destabilizare pe termen lung a Rusiei a vizat încurajarea emigrării personalului calificat, în special a tinerilor cu un nivel ridicat de educație. În sectoarele ideologice și informaționale, a fost încurajată (prin implicarea ONG-urilor străine) contestarea internă. În același timp, imaginea externă a Rusiei a fost subminată – vezi excluderea țării din forumurile internaționale și de la competițiile sportive majore.

Mai multe arme și mai mulți soldați pe „Flancul de Est”

În sectorul geopolitic, înarmarea Ucrainei îi permite Americii să exploateze punctul central al vulnerabilității externe ruse, dar de câteva săptămâni și Casa Albă își calculează cu atenție pașii – vrea să țină Rusia sub presiune, însă în același timp caută să nu alunece într-un conflict armat direct.

Militar, la sfatul specialiștilor Rand Corporation, SUA au mutat prin creșterea numărului de trupe în țările NATO recunoscute pentru retorica antirusă. Cu riscuri minime și beneficii uriașe, americanii au investit în bombardiere strategice și rachete de atac cu rază lungă îndreptate împotriva Rusiei, deși la nivel oficial alții sunt declarați „dușmani” ai SUA.

În State, Rand Corporation este văzut drept cel mai influent think tank al Deep State, centrul subteran al puterii reale, din care fac parte elitele economice, financiare și militare ale țării.

Ultimele stiri

  • Val de aer rece în România. „Temperaturi mai scăzute decât în mod normal”/Când se mai încălzește vremea
  • Cursa pentru Cotroceni. Ciucă, despre scenariul în care l-ar înfrunta pe Ciolacu la prezidențiale: „Am fi competitori, nu…”
  • Incident în Capitală. Un șofer a „aterizat” cu mașina într-o fântână de la Unirii
  • Ciolacu a anunțat de când anume nu vor mai avea nevoie românii de vize în SUA: „Sunt ferm convins”
  • Emoții pentru elevi! Încep evaluările naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și VI-a
  • Mișcare suprinzătoare la Kremlin. Putin l-a exclus pe Şoigu din noul guvern/Cine preia șefia Ministerului Apărării
  • Ciolacu, ironic la adresa lui Geoană: Am crezut că domnul Geoană se ocupă cu războaiele, nu cu lansări de cărţi
  • Horoscop 13 mai 2024 – Mentalitatea voastră puternică duce adesea la propriul punct de vedere
  • Alege ce citești
  • Campania electorală, între isterie și profesionalism
  • Exit mobile version