AcasăPoliticaRelaxați-vă și priviți Europa cum se sinucide!

Relaxați-vă și priviți Europa cum se sinucide!

Spectacol uimitor al UE, care în aceste zile comite o mișcare lentă de hara-kiri. Ca un remake ieftin de Kurosawa, filmul la care ne uităm este, de fapt, despre dinamitarea din interior a Europei, completată cu redirecționarea ulterioară a exporturilor-cheie de mărfuri rusești către alte piețe (Asia și chiar SUA), totul în detrimentul UE. Mândră nevoie mare de rolul pe care-l interpretează, Ursula von der Leyen anunță cu voioșie un nou pachet suplimentar de sancțiuni: navele comerciale ruse sunt interzise în porturile din UE, la fel și companiile de transport rutier! Plus o interdicție la achiziționarea de cărbune din Rusia pentru statele comunitare.

În America, spectacolul jucat pe scena de la Bruxelles este comentat în felul următor de presa de specialitate – sit Back and watch Europe commit suicide! Exact asta fac americanii – stau pe spate, cât mai relaxați, și privesc cum Europa se sinucide.

Criza vine, dar nu peste toți!

Uniunea Europeană ne minte că sancțiunile impuse vor opri finanțarea mașinăriei de război a Federației Ruse. Nici măcar omul de rând nu mai crede asta, iar specialiștii (analiștii) NATO știu prea bine că, în realitate, Armata Roșie este mult prea puternică din punct de vedere militar.

Misiunea pe care o au de îndeplinit europarlamentarii adunați la Bruxelles pare aceea de a împinge UE spre prăbușirea în mod voit a economiilor naționale. În același timp, SUA acumulează cât mai multe contracte, sporindu-și influența asupra „Bătrânului continent”.

Atenție la următoarele consecințe economice catastrofale pe care europenii le vor resimți în viața de zi cu zi (dar nu și de către cei mai bogați 5% dintre ei): inflația va devora salariile și economiile oamenilor, facturile la energie au explodat, însă în iarna următoare vor ajunge la valori astronomice, iar bunurile de larg consum deja încep să dispară din supermarketuri!

Elita planetei ne pregătește pentru ce va urma. Rob Kapito, președinte BlackRock Inc., spune că, „pentru prima dată, această generație va intra într-un magazin și nu va putea obține ceea ce vrea”. Fie pentru că nu va avea cu ce cumpăra, fie pentru că nu va mai fi marfă la rafturi.

Zoltan Poszar, fost guru al Fed și Trezoreriei SUA, în prezent membru al Board-ului Credit Suisse, insistă că rezervele de mărfuri și bunuri vor face diferența în anii ce vin. De altfel, Poszar remarcă faptul că războaiele sunt câștigate întotdeauna de cei care au mai multe surse de hrană și energie (dovedit istoric). Iar noul sistem gândit de statele membre BRICS (a fost denumit Acordul Bretton Woods III) tocmai despre asta vorbește – de-globalizare, autarhie, tezaurizarea materiilor prime. Implicațiile sunt, desigur, copleșitoare.

Rublegas vs. GNL american

Până în prezent, Rusia vindea Europei 155 de miliarde de metri cubi de gaze pe an. Retoric, UE promite acum să scape de această dependență până în anul 2027, iar doar în lunile viitoare vrea să reducă tranzacțiile cu 100 de miliarde de metri cubi. Dar întrebarea care nu primește niciun răspuns este „cum va realiza asta?”.

Deocamdată, de la Bruxelles ni se spune doar atât: „Începeți să economisiți!”. Un fel de „Pregătiți-vă pentru ce e mai rău. Reduceți temperatura în gospodării”. Iarna, o temperatură normală în casă presupune undeva la 23 de grade Celsius, dar acum UE încearcă să ne convingă de faptul că 16 grade sunt mai sănătoase, rezistăm dacă punem și un pulover.

Realistic vorbind, Europa nu va putea obține gazul de care are nevoie din Norvegia sau Algeria (țări care privilegiază consumul intern). Iar Azerbaidjanul va putea oferi, în cel mai bun scenariu, doar 10 miliarde de metri cubi pe an și asta abia peste doi sau trei ani, cât durează pregătirea infrastructurii.

GNL-ul americanilor, soluția prezentată la tv și promovată intens de Casa Albă (evident, doar are interes să vândă), este și ineficient pentru industrie, și mai scump decât gazul rusesc. „Este un vis ce se vorbește la Bruxelles”, spune expertul chinez în energie Fu Chengyu. „Oferta SUA este prea limitată și prea costisitoare”. Verdictul lui este dur: această obsesie a UE de a renunța la gazul rusesc „va dinamita creșterea economică provocând o recesiune fără precedent. Europenii își împing propriul popor spre sărăcie, dar se va răsfrânge asupra tuturor, a lumii întregi. În sectorul energetic, toți vom fi răniți de ce face acum UE!”.

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare și  în aeroporturi.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

author avatar
Nicholas Cezar
9.732 afisari

32 COMENTARII

 1. Lasa sa vada si ei cum e sa nu ai gaz, caldura apa calda, energie electrica la bec si combustibili la pompa.
  Asa a darimat ei sistemul socialist, asa vor fi si ei darimati !!!

 2. E guru asta mondial swab care vrea sa fie seful omenirii ca va veni foametea adica dupa ce distrug lantul economic al statelor obliga guvernele care sunt slugile lor sa omosae clasa de mijloc prin politici care avantajeaza doar multinationalele care se optimizeaza fiscal off shore!!! Astia toti vin din scoli de gandire ameticane iar europenii au devenit niste idioti!!

 3. Radule, cu materialul ăsta ți-ai compensat toate păcatele (față de mine, that is :D)
  E bine să spui adevărul, mai ales că cititorii Naționalului sunt băieți cu cap (și fete, scuzaț’, doamnelor!) chiar dacă, uneori, comentariile sunt mai fără perdea, și pe ăștia nu-i duci așa cum se-ntâmplă la Scânteia, pardon, Adevărul… 😀 😀 😀
  Bravo, Radule. Ai respectul meu și-o bere (două, trei… whatever).

 4. Singura soluție este părăsirea UE așa cum a făcut Marea Britanie care a știut ce va urma. Sau măcar o conduită identică cu a Ungariei care își apără cetățenii. Pe noi ne apără cineva? Cei aleși de noi, nu.

 5. Europa a ajuns pe miinile unor idioți care cred că pot răsturna o tara că Rusia fara că ea sa se scufunde

  • pot dar nu vor pentru ca rusia i-a penetrat si subvertit prin intermediul fostilor comunisti germani din…VEST vezi merkel si cat de destata e in est unde aia au trait pe pielea lor comunismul

 6. aicea va adunarati trollishori imputiti? ati si inceput sa maraiti cu iesirea din ue? nu pupati voi rusnaci imputiti sa vedeti asta. mai degraba luati si voi niste covid de la prietenii din est si va curatati singurei si ne lasati si pe noi restul lumii in pace. hai cu lumanarea la capul lui putin si la toti rusii!

  • Am inceput sa am serioase semne de intrebare referitoare la sanatatea ta mintala, Anonimule ! Tu ce spui aici ? Cine nu gandeste ca mine, este impotriva mea ? Pai, conceptul asta parca l-am mai auzit pe la bolsevici ! Oamenii au niste pareri care trebuie respectate, pana nu ajungem in iad pe mana descreieratilor astora din UE si SUA ! La care ne inchinam , fara nici o urma de orgoliu national !

 7. IN ULTIMA VREME IN CONDUCEREA UE AU APARUT TOT MAI MULTE HAHALERE HABARNISTE CARE SE PRETIND VIZIONARI !,DE LA TIMMERMAN LA URSULA TOTUL E BAJBAIALA ,O AIUREALA CARE VA BAGA INTREAGA EUROPA IN RAHAT ,INTR-O RECESIUNE DIN CARE NU SE STIE CUM SE VA IESI.
  DE LA AIUREALA CU PANDEMIA SI VAXVACCINURILE PE CARE S-AU ARUNCAT MILIARDE SIGUR CU PARANDARATURI GIGANTICE !,A URMAT BAZACONIA CU DECARBONATAREA GAZELOR NATURALE SI INJECTAREA DE HIDROGEN VERDE !!,O AIUREALA CU TARGET 2026 !!,FARA SA EXISTE O MINIMA DOCUMENTARE !,FARA NORMATIVE DE PROIECTARE ,FARA SCHIMAREA DE STANDARDE ,FARA O INFRASTRUCTURA ADECVATA PREZENTEI HIDROGENULUI IN AMESTECUL DE GAZE !,SI BOMBOANA PE COLIVA SI PARASTASUL UE SUNT TOATE SANCTIUNILE LUATE IMPOTRIVA CELUI CARE LIVREAZA CELE MAI IEFTINE GAZE EUROPEI -RUSIA !, URSULA VREA SA DETERMINE „SINUCIDEREA” EUROPEI.
  CE INSEAMNA SA FII PROST SI SA IESI IN DRUM CA SA TESTIE TOATA LUMEA !,ASA SI „marea ” URSULA !

 8. Lasa, bai, ca merita tot ce li se intampla la toti idiotii aia inutili din Occidentul ateu si decadent, e clar ca vor juca cu totii in serialul nemtesc de succes Tribes of Europa, sezonul 2 !! Ha ha ha 🙂 O sa fie chiar un spectacol pe care nu se merita sa il ratezi, vor face aia niste faze pe acolo, pe care nici macar in marile filme americane nu le vei vedea vreodata !! Mai puneti un palton pe voi, si nu uitati sa stati acasa, si sa salvati vieti, bai cobailor occidentali, drmul spre Iad intotdeauna e placar cu cele mai bune intentii !! Ha ha ha 🙂

 9. URSS-ul de azi, in fapt Uniunea Europeana e distrusa de mintile primitiv/mafiote care o stapanesc. Dumnezeu sa faca dreptate Europei de est, Rusiei si civilizatiei est europene batjocorita, umilita, talharita de cei asemeni puscariabilei Ursula von der Leyen si complicilor ei, inclusiv din regimul criminal mafiot k.w.Iohannis. . SUA e canceroasa din vina Biden-lor, drogati si paranoici.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Incident grav! Poliţist local din Galaţi, lovit intenţionat cu maşina. A fost dus la spital

Se fac cercetări după un incident grav ce a avut loc recent în Galați. Un polițist local a ajuns la spital, după ce a...

Vladimir Putin a ţinut un discurs la 2 ani de război în Ucraina: „Forțele nucleare sunt pregătite” (VIDEO)

Vladimir Putin s-a adresat, joi dimineaţă, celor două camere ale parlamentului rus, cu două săptămâni înainte de alegerile prin care va fi reconfirmat, cel...