AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Ce țară din lume este cea mai avansată în vaccinări

Covid-19. Ce țară din lume este cea mai avansată în vaccinări

Covid-19. Ce țară din lume este cea mai avansată în vaccinări

Majoritatea țărilor au început campania de vaccinare împotriva Covid-19 la sfârșitul anului 2020. După două luni, proporția persoanelor vaccinate este foarte disparată în funcție de țară. China se remarcă încă o dată prin faptul că este una dintre țările care vaccinează cel mai puțin.

În timp ce numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească în întreaga lume, în special din cauza variantelor SARS-CoV-2, multe țări se bazează pe vaccinare pentru a încerca să stopeze această răspândire alarmantă.

Pe baza numărului de doze administrate în raport cu dimensiunea populației, datele compilate de Our World in Data permit compararea progresului campaniilor de vaccinare din întreaga lume.

Israelul vaccinează ca mașina de cusut

Fără mare surpriză, cu 95 de doze administrate la 100 de locuitori, Israel este de departe cea mai avansată țară în numărul de vaccinări. Țara a fost prima care a optat pentru vaccinarea în masă și chiar a început redeschiderea economiei săptămâna trecută, când mai mult de jumătate din populația sa (54%) a primit deja cel puțin o primă doză de vaccin.

Potrivit guvernului israelian, riscul de infecție cu Covid-19 a scăzut cu peste 95% la persoanele care au primit cele două injecții ale vaccinului de la Pfizer/BioNTech.

Emiratele și Marea Britanie, pe locul doi

În spatele Israelului, se află Emiratele Arabe Unite și Marea Britanie, cu un total respectiv de 61 și 31 de doze administrate la 100 de locuitori. În detaliu, 35% și 29% din populațiile respective au primit cel puțin o doză de vaccin până la sfârșitul lunii februarie.

Fuleul lui Joe Biden

Urmează Statele Unite, care au depășit deja 23 de injecții la 100 de locuitori. De la sosirea lui Joe Biden la Casa Albă, țara și-a schimbat strategia și s-a vaccinat în ritm alert. Noul președinte a promis că „100 de milioane de oameni vor fi vaccinate în primele 100 de zile”, iar Biden urmează să câștige pariul.

Într-o lună și jumătate, Statele Unite au recuperat pe terenul vaccinării și administrează acum 2 milioane de doze în fiecare zi.

Trebuie spus că Joe Biden a primit un impuls de la foști președinți (Barack Obama, George W. Bush, Bill Clinton și Jimmy Carter), cu excepția lui Donald Trump, care au apărut într-o campanie publicitară cerându-le americanilor să se vaccineze.

În acest clasament al țărilor care vaccinează cel mai mult, Chile (18%), Turcia (10,5%) și Maroc (10%) nu sunt nici ele excluse. Maroc este una dintre puținele țări africane care au început vaccinările împotriva Covid-19.

Dar, după lansarea campaniei, la sfârșitul lunii ianuarie, regatul are deja vaccinată 10% din populația sa (cel puțin o doză), mai mult decât în ​​multe țări europene.

În Franța, totalul administrat s-a situat la 7,2 doze la 100 de locuitori și nu a fost mai mare în țările vecine precum Spania (8,4%), Germania (7,7%) sau Italia (7,4%).

Paradoxul chinez

O țară care intrigă și aflată în partea de jos a acestui clasament este China. În timp ce China este în posesia unui vaccin din vara anului trecut, mai puțin de 4% dintre chinezi au primit o injecție până acum, sau aproximativ 50 de milioane de oameni.

„China este o țară vindecată, pandemia este sub control”, a explicat ,săptămâna trecută, doctorul Tao Lina, expert în vaccinuri. „Prin urmare, nu este nevoie urgentă de vaccinare în raport cu imunitatea noastră colectivă”.

Astfel, chinezii care merg la centrele de vaccinare sunt cei care trebuie să călătorească. În plus, China a ales să ofere țărilor africane un sfert din producția sa de vaccinuri, adică 560 milioane de doze, scrie Ouest-France.

Dar lucrurile s-ar putea schimba odată cu apariția variantelor de Covid-19. Astfel, guvernul chinez a anunțat că vrea să vaccineze 500 de milioane de oameni până în vară.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
223 afisari

1 COMENTARIU

  1. Chinezii stiu ei bine ca vaccinul este o pierdere de timp.
    Iar vaccinul lor nu este facut cu zoaie ARN din fetusii avortati. si cu toate aceste ei prefera imunizarea naturala, oricum se moare mai mult de la vaccin decat de la virus, mai ales cand acum exista si medicatie adecvata sa te tratezi de virus.
    Popoarele cele mai lase sunt primele la vaccinat, frica ii omoara mai mult decat Covidul…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger