AcasăȘTIRI EXTERNEMarea Britanie. ISIS profită de lockdown pentru a recruta adolescenți

Marea Britanie. ISIS profită de lockdown pentru a recruta adolescenți

Marea Britanie. ISIS profită de lockdown pentru a recruta adolescenți

Autoritățile din Londra se declară îngrijorate de recrutarea de tineri de către organizațiile teroriste, pe fondul unei creșteri a arestărilor adolescenților pentru infracțiuni de terorism.

Marea Britanie a raportat o creștere „îngrijorătoare” a arestărilor în rândurile adolescenților, pentru infracțiuni de natură teroristă, stabilind o legătură între măsurile de izolare impuse de autorități în lupta anti-Covid-19 și recrutarea tinerilor de către organizații precum gruparea Stat Islamic (ISIS).

„Acces digital” facilitat pentru organizațiile teroriste

Potrivit ministrului britanic de Externe, Dominic Raab, poliția din Londra consideră că lockdownurile succesive instituite pentru a combate epidemia Covid-19 facilitează „accesul digital” al „teroriștilor” la „cei care sunt probabil cei mai receptivi la narațiunile extremiste”.

El a citat gruparea jihadistă Stat Islamic drept „cea mai mare amenințare teroristă, atât pe plan intern, cât și peste hotare”.

Deputata laburistă Lisa Nandy a declarat că este „profund tulburată” de modul în care tinerii au fost vizați de ISIS în timpul confinării, scrie 20 Minutes.

Regatul Unit se află la cel de-al treilea lockdown de la începutul lunii ianuarie, odată cu închiderea școlilor, măsură luată pentru a combate pandemia Covid-19, care a ucis peste 123.000 de persoane în Regat.

Marea Britanie a suferit mai multe atacuri revendicate de ISIS în ultimii ani.

author avatar
Tudor Borcea
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger