AcasăCORONAVIRUSStudiul referitor la vaccinul Pfizer/BioNtech oferă mari speranţe. Ce au descoperit cercetătorii...

Studiul referitor la vaccinul Pfizer/BioNtech oferă mari speranţe. Ce au descoperit cercetătorii israelieni

pfizerStudiul referitor la vaccinul Pfizer/BioNtech oferă mari speranţe. Ce au descoperit cercetătorii israelieni

Din Israel vin veşti îmbucurătoare cu privire la vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech. Cercetătorii confirmă că după imunizare se obţine o protecţie de aproape 99% faţă de formele grave ale infectării cu COVID-19, după cum a anunţat ministerul Sănătăţii din Israel.

Cercetările efectuate în Israel au arătat că două doze de vaccin Pfizer au redus cu 94% cazurile de COVID-19 la toate categoriile de vârstă.

Studiul efectuat pe circa 1,2 milioane de persoane a arătat, de asemenea, că o singură doză a fost 57% eficientă pentru protejarea împotriva infecțiilor simptomatice după două săptămâni, potrivit datelor publicate în New England Journal of Medicine.

Rezultatele studiului sunt fost apropiate de cele din studiile clinice de anul trecut, care au constatat că două doze s-au dovedit a fi eficiente în proporție de 95%. Este primul mare studiu efectuat în lumea reală asupra vaccinului Pfizer / BioNTech, transmite Reuters.

Vaccinul Pfizer, eficient în reducerea transmiterii virusului

Un studiu care nu a fost încă dat publicităţii, realizat de producătorul serului şi de ministerul de resort din Israel, atestă că cei care au fost imunizaţi au 90% şanse de a nu transmite virusul mai departe. Până acum persistau semnele de întrebare pe marginea protejării exclusive a celor vaccinaţi sau a celor cu care aceştia vin în contact.

Potrivit presei, studiul se bazează pe analiza a 1,7 milioane de persoane vaccinate şi urmează să fie dat în curând publicităţii.

Aproape jumătate din populaţia de 9,3 milioane a Israelului a primit prima doză a vaccinului iar o treime dintre israelieni au fost imunizaţi şi cu al doilea vaccin. Statul conduce astfel în topul mondial al vaccinării şi poate oferi un bun cadru pentru studii de masă.

author avatar
Andreea Vlad
309 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mai Andreea cat te-au platit ca sa scrii prostii ??. Tu ai citit ceva inainte sa publici prostia asta ?,vezi ca Pfizer a prins gustul banilor nemunciti si spun ca trebuie trei vaccinari ,adica inca una dupa rapel !!. GLOANIA SI LACOMIA IN MATERIE DE PANDEMIE GENERATA ESTE LA COTE INIMAGINABILE.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger