AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Cine vrea să formeze o delegație de șefi de...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Cine vrea să formeze o delegație de șefi de state care să meargă la Moscova pentru discuții cu Putin – VIDEO

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Cine vrea să formeze o delegație de șefi de state care să meargă la Moscova pentru discuții cu Putin – VIDEO

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, le-a sugerat oficialilor turci să se formeze un fel de delegație de președinți la Moscova pentru discuta cu Vladimir Putin despre situația din Ucraina.

În timp ce propunerea a fost calificată drept „megalomantică” de o serie de diplomați din cadrul Departamentului de Stat al SUA, din partea mediatorilor în conflictul cu Ucraina există percepția că momentul este potrivit pentru negocieri de lobby, nu pentru un „spectacol”.

Brazilia, al doilea mediator după Turcia?

Ideea lui Bolsonaro a apărut săptămâna trecută, în timpul unei vizite la Palatul Planalto al premierului turc Mevlut Cavusoglu. Într-un interviu acordat reporterilor după întâlnirea cu președintele brazilian, Cavusoglu a declarat că Bolsonaro a lăudat rolul Ankarei în încercarea de mediere între ruși și ucraineni.

În ultimele săptămâni, guvernul turc a fost organizatorul negocierilor în speranța că se poate ajunge la o încetare a focului. Dar turcii au plecat din Brazilia cu o nouă ofertă. „Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a declarat că este gata să organizeze o vizită comună la Moscova cu unii dintre liderii de vârf ai țării, dacă și președintele Recep Tayyip Erdogan este de acord”, scrie News Rebeat.

Potrivit acestuia, Bolsonaro a spus că vrea să „contribuie la eforturile Turciei”. „Am spus că vom face o examinare și vom reveni la ei”, a declarat ministrul turc. În cercurile diplomatice, activitatea Turciei este considerată unul dintre rarele canale de dialog între Kiev și Moscova, iar ordinul este de a menține un profil mai prudent, astfel încât să poată apărea înțelegeri.

Vizita lui Bolsonaro la Kremlin, criticată de Occident

Prin urmare, propunerea unui cerc de profil înalt nu va îndeplini această sarcină. Există o teamă în rândul negociatorilor că vizita va ajuta la votul și popularitatea președinților care vor face această deplasare la Moscova, și nu căutării păcii în Ucraina.

Jair Bolsonaro a mers la Kremlin în februarie, închizându-și ușile în SUA și Europa. Președintele a ales Moscova pentru a le arăta alegătorilor săi că este bine primit și de liderii străini. Deplasarea a fost urmărită cu îngrijorare de puterile occidentale.

Mai recent, Brazilia s-a abținut de la a-l condamna pe Putin în cadrul organizațiilor internaționale, a pledat pentru a nu elimina Rusia din G20 și s-a abținut de la mai multe rezoluții ONU împotriva Moscovei. Nu întâmplător, Kremlinul a început să laude poziția Braziliei și chiar a sugerat încă o dată că ar dori să vadă această țară ca membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, ca o modalitate de a limita influența americană.

Putin ar accepta delegația

Prin urmare, nu era exclus ca ideea unei misiuni la Moscova să fie acceptată de Putin. „El știe că trebuie să îi hrănească pe cei care îl susțin, sau cel puțin pe cei care nu respectă sancțiunile occidentale”, a declarat un înalt oficial ONU. Prin urmare, rolul de mediator nu va fi tocmai cel pe care l-ar putea lua Brazilia. Pentru aceasta, Bolsonaro ar trebui să facă mai multe gesturi și chiar să-i viziteze pe ucraineni, ceea ce nu este recomandat.

În timpul întâlnirii cu jurnaliștii, premierul turc a mai subliniat că Bolsonaro și liderul venezuelean Nicolas Maduro sunt apropiați de Moscova, în ciuda rivalilor lor. „Brazilia și Venezuela, știți, au relații bune cu Rusia. Ambele țări au spus că războiul trebuie să înceteze”, a adăugat el.

author avatar
Tudor Borcea
373 afisari

3 COMENTARII

  1. BOLSONARO inainte de a deschide gura trebuia sa vada daca Putin va fi dispus sa discute cu ei !.
    Pana acum il vedeati pe putin bolnav ,irascibil ,iar acum vreti sa dati buzna !.
    PUTIN NU VA STA DE VORBA CU NICI UNUL !,PUTIN NU SI_A ATINS INCA TINTELE STABILITE SI NU-I DISPUS DE NEGOCIERI.
    PUTIN VREA UCRAINA CAPITULATA NECONDITIONAT CA SA-SI IMPUNA CONDITIILE !.
    EL NU FACE PACE CU LUMEA !, PUTIN VA PUNE UCRAINA IN LOCUL IN CARE NU VA MAI FI IN MASURA VRODATA SA SE RIDICE IMPOTRIVA RUSIEI .
    RAZBOIUL VA CONTINUA ATATA TIMP CAT AMERICA VA SIFONA ARME SI MUNITII IN UCRAINA.
    UCRAINA PENTRU RUSI ESTE PAMANT RUSESC !,UCRAINA PENTRU AMERICA ESTE POLIGONUL DE TESTARE SI DE TOCAT FORTELE RUSIEI.

  2. Drogatii de amerlicani si pedofilii de la Bruxelles nu le convine pacea ei vor complicatii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger