AcasăȘTIRI EXTERNEPutin, sprijinit din coasta Americii. Trupele Rusiei ar putea fi trimise, coșmar...

Putin, sprijinit din coasta Americii. Trupele Rusiei ar putea fi trimise, coșmar pentru Biden!

Putin, sprijinit din coasta Americii. Trupele Rusiei ar putea fi trimise, coșmar pentru Biden

În criza din UcrainaVladimir Putin are cel puțin un aliat în America de Sud. Președintele venezuelean Nicolas Maduro și-a asigurat marți omologul său rus de sprijinul său.

„Venezuela este cu Putin, Venezuela este cu Rusia. Venezuela este alături de cauzele curajoase și juste din lume”, a declarat președintele Maduro la televiziune în timpul Consiliului de Miniștri, când Parlamentul rus a dat undă verde, marți, unei operațiuni militare în Ucraina.

„Un partener strategic al Rusiei”

Nicolas Maduro a amintit, de asemenea, că predecesorul și mentorul său Hugo Chavez a sprijinit Rusia atunci când aceasta a recunoscut independența Osetiei de Sud în 2008, în timpul conflictului cu Georgia. „Întotdeauna Venezuela, întotdeauna revoluția chavistă cu Putin, cu Rusia, cu poporul rus”, a adăugat el, estimând că „Statele Unite și NATO intenționează prin mijloace militare să termine Rusia”.

Vicepremierul rus Iuri Borissov, care s-a aflat vineri la Caracas, a subliniat că Venezuela este „un partener strategic al Rusiei (…) în această situație de instabilitate crescândă”, scrie 20 Minutes.

În contextul crizei din Ucraina, adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, nu a exclus o desfășurare militară rusă în Venezuela și Cuba. Moscova este, de asemenea, unul dintre principalii aliați ai lui Maduro, a cărui realege în 2018 nu a fost recunoscută de o parte a comunității internaționale și în special de SUA, care încearcă să-l alunge de la putere.

author avatar
Tudor Borcea
640 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu mai scriu nimic contra. Îmi este frica. Libera exprimare consfințita de Constituție nu se mai aplica în pandemie din cauza ω…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger