AcasăȘTIRI EXTERNEFinlanda, decizie de ultimă oră! Donald Trump le-a dat ideea care îl...

Finlanda, decizie de ultimă oră! Donald Trump le-a dat ideea care îl va scoate din minți pe Vladimir Putin

Finlanda, decizie de ultimă oră! Donald Trump le-a dat ideea care îl va scoate din minți pe Vladimir Putin / Foto: Facecbook

Pe secțiuni critice ale frontierei cu Rusia, autoritățile din Finlanda intenționează să instaleze garduri de frontieră mai eficiente.

„Este vorba de o decizie importantă, aceea de a începe să se construiască garduri la granița estică (rusă), fie doar în anumite zone-cheie, fie pentru a acoperi cea mai mare parte a graniței cu Rusia. Aceasta este o schimbare masivă pentru noi, așa că necesită o luare de decizii la un nivel superior”, a declarat comandantul Gărzii de Frontieră din Karelia de Nord, Marko Turunen.

1.340 km de frontieră cu Rusia

Potrivit acestuia, barierele de frontieră sunt planificate pentru zonele cu risc ridicat și zonele critice, cum ar fi punctele de trecere a frontierei și zonele din apropierea acestora, informează The Frontier Post.

Finlanda are o graniță comună cu Rusia care are o lungime de 1.340 de kilometri. În prezent, granița dintre Finlanda și Rusia este separată doar de un gard de sârmă ghimpată.

„Gardul existent nu joacă niciun rol în prevenirea trecerii frontierei. Principalul său scop este de a împiedica animalele de companie să fugă dincolo de graniță”, comandantul adjunct al Gărzii de Frontieră din sud-estul Finlandei, într-un interviu acordat postului public de televiziune YLE.

Ministrul finlandez de Interne, Krista Mikkonen, a comentat, de asemenea, planurile de instalare a unui nou gard la granița cu Rusia. Ea a precizat că, potrivit noului raport privind securitatea țării, construcția de bariere la frontieră face parte din pregătirea operațională a Finlandei.

Aderarea la NATO și amenințările lui Putin

Ideea unor noi bariere consolidate la frontieră a fost lansată de fostul președinte al SUA, Donald Trump, care a început ridicarea unor impresionante construcții de acest fel la frontiera americană cu Mexicul.

Pe de altă parte, recentele declarații ale Finlandei (și Suediei) cu privire la aderarea țării la NATO au generat iritare la Moscova, administrația lui Vladimir Putin amenințând Helsinki cu desfășuarea de arme nucleare la frontiera finlandeză.

author avatar
Tudor Borcea
891 afisari

2 COMENTARII

  1. Victorie pentru Rusia NATO la gunoi ,armata de fatalai pedofili transgender si drogati

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger