AcasăȘTIRI EXTERNERusia pune stăpânire pe țițeiul din Arctica! Anunțul ăsta va înfuria America!

Rusia pune stăpânire pe țițeiul din Arctica! Anunțul ăsta va înfuria America!

Cel mai mare proiect petrolier al Rusiei. Este prioritate strategică pentru Putin / Foto: Rosatom/The Barents Observer

Embargoul occidental asupra petrolului rusesc nu-l sperie prea tare pe Putin. Dovada, Moscova continuă cu cel mai mare proiect petrolier al său din Arctica.

Cargobotul cu propulsie nucleară Sevmorput continuă să facă naveta cu bunuri și materiale de construcție către siturile de dezvoltare a câmpurilor petroliere de-a lungul fluviului Enisei, ca parte a proiectului Vostok Oil al Rosneft.

Arctica, calcule: 100 de milioane de tone până în 2030!

Țările europene sunt pe cale să ajungă la un acord privind interzicerea importurilor de petrol rusesc, ca parte a celui de-al șaselea pachet de sancțiuni, după războiul început de Rusia în Ucraina.

Dar chiar și această amenințare nu are forța de a schimba planurile Moscovei. Putin a ordonat ca cel mai mare producător de petrol din Rusia să meargă mai departe cu mega-proiectul din zona Arctică. Pe cale de consecință, Rosneft continuă și astăzi să expedieze volume mari de bunuri de construcții în nordul îndepărtat al peninsulei Taimîr, scrie The Barents Observer.

În cursul lunilor martie și aprilie, compania a efectuat cel puțin două transporturi importante în zonă, ambele cu nava cu propulsie nucleară Sevmorput. Potrivit operatorului naval Rosatom, fiecare dintre transporturi a inclus aproximativ 6.000 de tone de mărfuri, toate acestea fiind descărcate direct pe gheața fluviului Enisei.

Cel mai important proiect în Arctica din istorie

Judecând după datele de trafic naval, Sevmorput se îndrepta din nou, la 29 aprilie, spre Ienisei.

Livrările urmează după alte câteva efectuate către Dudinka în primele săptămâni ale anului 2022. În legătură cu una dintre aceste livrări, un reprezentant al companiei a declarat că aproximativ 50.000 de bunuri de construcții urmează să fie livrate pe șantier în cursul acestei ierni.

Proiectul Vostok Oil este programat să producă peste 100 de milioane de tone de petrol până în anul 2030, urmând să fie transportat prin ruta maritimă nordică către cumpărători din Europa și Asia.

Mai mult de 700 km de linii magistrale urmează să fie construite în tundra peninsulei Taimîr, împreună cu un terminal petrolier important pe coasta Mării Kara. Acesta este cel mai mare proiect petrolier din Arctica din toate timpurile! De altfel, Vladimir Putin a și declarat zona arctică „prioritate strategică” a Rusiei.

author avatar
Tudor Borcea
567 afisari

1 COMENTARIU

  1. Băiatul ăsta, Putin, ztie ce vrea. Zăbăloșii din ză iuropian iuniăn nu-i ajung nici măcar la gleznă în ce privește managementul crizelor și predictibilitatea zoluțiilor.
    Ză iuropian iuniăn se divizează din zi în zi, pentru că nu reuzesc să azungă la conluzia că, fără petrolul de la ruși, se duce dracului șandramaua, indiferent de opiniile politice ori de altă natură.
    Putin le va flutura pe la naz milioanele de tone de petrol, iar zănatecii și zărghiții de la Bruxellez vor sta cu degetul în gură, gândindu-ze cum să facă ză nu-i zupere pe ztăpânii lor americoși, dar nici ză nu ia de la ei infectele alea de gaze lichefiate din care, la un transport, 30% sunt folozite pentru a menține în funcțiune agregatele de lichefiere…
    Ce paradoxul dracului, mă.

    Acuma am obzervat că taztatura mea face figuri. Îmi cer scuze zăluzilor furioși pe litera aceea malefică, dar azta ezte, trebe altă taztatură…
    Ză trăiți bine, vorba unuia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger