AcasăȘTIRI EXTERNEErdogan ACUZĂ: Anumite țări membre NATO vor război cu Rusia! / Care...

Erdogan ACUZĂ: Anumite țări membre NATO vor război cu Rusia! / Care este poziția Turciei

Erdogan ACUZĂ: Anumite țări membre NATO vor război cu Rusia! / Care este poziția Turciei / Foto: Facebook

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, acuză ţările NATO că doresc un război de durată în Ucraina pentru a „slăbi” Rusia.

„Există țări din NATO care doresc ca războiul să continue”, a spus șeful diplomației turce. „Obiectivul lor este ca Rusia să slăbească”, a adăugat Cavusoglu, în timp ce discuțiile ruso-ucrainene, care ar fi trebuit să continue online de la ultima întâlnire față în față de la Istanbul, la sfârșitul lunii martie, par să se fi blocat, scrie RTL Info.

Erdogan se vrea un actor-cheie în negocierile de pace

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că ucrainenii „continuă să se retragă din ceea ce au fost acorduri”.

Membru al NATO și aliat al Ucrainei – căruia i-a livrat drone de luptă – Turcia încearcă încă de la începutul conflictului din Ucraina să faciliteze medierea dintre Moscova și Kiev. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, vrea ca țara sa aibă o poziție de echilibru între Kiev și Moscova dar și să fie un actor major în negocierile de pace dintre beligeranți.

Turcia a găzduit de două ori negocieri directe între cele două părți, las 10 martie la nivel ministerial, la Antalya (sud) și la 29 martie, la Istanbul.

Președintele rus Vladimir Putin speră la un succes major în Ucraina înainte de 9 mai, aniversarea victoriei asupra Germaniei naziste în 1945, moment marcat de tradiționala paradă militară organizată în fiecare an cu această ocazie în Piața Roșie din Moscova.

author avatar
Tudor Borcea
1.048 afisari

9 COMENTARII

  1. Planul american, început acum vreo 17 ani, e în grafic. Ținta este transformarea Rusiei în colonie. Prin înrăutățirea traiului în Rusia, revoluție, instaurarea unui regim-marioneta, „reforme”, preluarea resurselor. Vi se pare cunoscut? Nu contează victimele colaterale, adică Ucraina și economia UE, totul este subordonat scopului principal.

    • Este corect ceea ce scrii, dar trebuie corectat si completat cu ceva. Nu de 17 ani este planul american, ci de pe vremea lui Reagan, iar punerea in aplicare concreta , palpabila, a început o data cu înscăunarea președintelui bețivan, la fel ca si al nostru, Petrov, si anume Boris ( parca mai are cineva acest nume ) Elțîn, care a adus Rusia la sapă de lemn, situație foarte apreciata de imperialiștii lumii, care se autoproclama a fi adevărații democrați, declarând Rusia ca fiind democrata, ca a luat-o pe drumul ce bun, etc. Numai ca după venirea lui Putin la putere, Rusia nu mai este nici democrata, nici pașnica, nici….. Deodată , peste noapte s-a transformat in dictatura, agresiva, coruptă, imperială. Si toate acestea fiindcă nu mai pot comanda ce sa facă si ce să draga, iar atacurile nu sunt numai propagandistice ci si pe câmpul de lupta militar, mai prin spate, cel puțin până acum, dar se trece si la faza pe fată. Toate aceste lucruri au fost grăbite de profunda criza in care a intrat lumea in urma pandemiei, mai ales SUA care a aruncat pe piaţa peste 3 trilioane de dolari, mita pentru alegatori, iar acum aceste hârtii trebuie ascunse cumva. Cel mai simplu pui de un război, dar asmuțând pe alții dă o facă. Clasic pentru puterea de peste ocean, când alții se bat, america are cui vinde, din greu arme, scumpe cererea devenind foarte mare. desfacere sigura.

  2. Planul american e îngrădirea expansiunii lui Putin, care ne e decât o reeditare a expansiunii lui Hitler. Simplu.

    • Logica greșita. Nu Rusia se extinde Ucraina a fost dintotdeauna componenta a Rusiei, mai întâi pe vremea Imperiului Țarist, apoi a URSS-ului. Cei care se extind mereu, din 1945 încoace au fost americanii, Yalta, Potsdam, reluând extinderea in 1989, ajungând până la granița istorica a Rusiei, inacceptabil pentru aceasta. Este unul din motivele principale ale actualului conflict. Nu singurul, reîmpărțirea zonelor de influenta ale lumii, o alta ordine politica, economica, militara a lumii, ceruta de noile puteri mondiale, China, India, Brazilia, diminuarea puterii economice și valutare a UE, rezolvarea crizei economice profunde in care a intrat tarile foarte dezvoltate in urma pandemiei. Am numit doar câteva cauze ale războiului din Europa.

  3. Planul SUA lui Joe Biden este conceput la „ordinul” comunitatii evreilor ultra ortodoxi din america. Scopul este UCRAINA=MARE Israel in Europa.. (

  4. Politica expansionista apartine in mare parte SUA care incepand imediat dupa WWII a pus inaplicare cu succes schimbari de guverne marioneta care sa le permita facilitatrea intererselor militare , economice si strategice in state din Asia apoi Orientul mijlociu si culminand cu Europa . Noi pe langa multi altii suntem unul dintre ele . Totul se intampla sub pretextul deja cliseu al Unchiului Sam salvator si eliberator .

  5. @Soluție simplă/Da mai, Amerlocia are 800 de baze militare imprastiate pe tot Globul in cele 157 de tari transformate in coloniile in schimb ce bazele Rusiei le numeri pe degetele de la o mana. Basca ca de la desfiintarea Pactului de la Varsovia, NATO s-a extins peste 1.500 km pana aproape de granitele Rusiei. Dar im mintea ta de propagandist amerloc bazi campii pe forum cu expansiunea hitlerista a lui Putin.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger