Cauta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. 1.000 de „azoviști” s-au predat la Mariupol! Printre ei, și mercenari străini – VIDEO

RĂZBOI ÎN UCRAINA. 1.000 de pușcași marini ucraineni s-au predat la Mariupol

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat că peste 1.000 de pușcași marini ucraineni s-au predat în orașul-port asediat Mariupol și a cerut forțelor rămase ascunse în combinatul siderurgic Azovstal să se predea.

UPDATE 10.37. Ministerul rus al Apărării susține că 1.026 de soldați ai Brigăzii 36 Marine a Ucrainei s-au predat în orașul Mariupol, potrivit agenției de presă Tass.

Nu a existat niciun comentariu din partea oficialilor ucraineni cu privire la declarația făcută pe contul Telegram al lui Kadîrov. Statul Major al Ucrainei, în raportul său de miercuri dimineață, a declarat că forțele ruse continuă cu atacuri asupra combinatului Azovstal și a portului din Mariupol.

Putin: „Ofensiva va continua până la îndeplinirea obiectivelor”

Televiziunea rusă a arătat marți imagini cu ceea ce spunea că sunt pușcași marini care se predau la Illich Iron and Steel Works, a doua cea mai mare uzină siderurgică din Ucraina, mulți fiind răniți.

Nu era clar la ce uzină – Azovstal sau Illich Steel Works – s-a referit Kadîrov când a vorbit despre cei 1.000 de pușcași marini ucraineni care s-au predat.

„În cadrul Azovstal în acest moment există aproximativ 200 de răniți care nu pot primi nicio asistență medicală”, a spus Kadîrov în postarea sa. „Pentru ei și pentru toți ceilalți ar fi mai bine să pună capăt acestei rezistențe inutile și să se întoarcă acasă la familiile lor”.

Kadîrov este un susținător înfocat al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, și și-a trimis mulți dintre luptătorii săi în Ucraina pentru a susține eforturile Rusiei de „demilitarizare” și „denazificare” a Ucrainei.

Pe de altă parte, Vladimir Putin a promis marți că ofensiva Rusiei în Ucraina va continua până când obiectivele sale vor fi îndeplinite și a insistat că campania decurge conform planului, în ciuda unei retrageri majore în fața opoziției dure ucrainene și a pierderilor semnificative. Trupele ruse se concentrează acum în estul regiunii Donbas.

Ultimele stiri

  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Exit mobile version