AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia a doborât două elicoptere care evacuau liderii Batalionului...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia a doborât două elicoptere care evacuau liderii Batalionului Azov / PE SURSE: La bord se aflau și militari din țări NATO

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia a doborât două elicoptere care evacuau liderii Batalionului Azov / La bord se aflau și militari din țări NATO

Armata rusă a declarat marți că a doborât două elicoptere ucrainene care încercau să evacueze liderii Batalionului Azov care apără portul asediat Mariupol, în timp ce le-a cerut din nou acestora să depună armele.

„În această dimineață, 5 aprilie, în preajma orașului Mariupol, a fost anulată o nouă încercare a regimului de la Kiev de a evacua liderii batalionului naționalist Azov. Două elicoptere Mi-8 ucrainene, care încercau să ajungă în oraș dinspre mare, au fost doborâte de sisteme antiaeriene portabile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov.

„Mariupol va fi eliberat de naționaliști”

Acesta din urmă a dat asigurări că Moscova le-a propus marți dimineața luptătorilor ucraineni să depună armele și să părăsească orașul „pe o rută convenită” către teritoriul aflat sub controlul Kievului, scrie Le Point.

Potrivit acestuia, armata ucraineană, însă, a „ignorat” această propunere. „Deoarece Kievul nu este interesat de posibilitatea de a salva viețile armatei sale, Mariupol va fi eliberat de naționaliști”, a adăugat Igor Konașenkov.

Agenți străini se aflau în elicoptere

Potrivit mai multor surse, în elicoptere s-ar fi aflat și militari francezi sau agenți DGSE (Direcția Generală de Securitate Externă, serviciu de informații al Franței), trimiși în misiuni de formare a militarilor Ucraineni.

Misiunea lor ar fi fost să-l scoată pe liderul Batalionului Azov din platforma industrială Azovstal (unul din cele mai mari combinate metalurgice din Ucraina), unde luptătorii ucraineni s-au retras.

Surse indică faptul că pe platforma Azovstal se află un grup de zeci de persoane: consilieri militari americani și britanici, membri SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei), alături de combatanții Batalionului Azov.

Săptămâna trecută, acesta a dat asigurări că armata rusă a doborât deasupra Mării Azov un elicopter ucrainean care venise să evacueze comandanți ai Batalionului Azov, care apără cu înverșunare orașul Mariupol de săptămâni întregi.

author avatar
Tudor Borcea
2.071 afisari

5 COMENTARII

  1. Și ucrainenii o să spună că, de fapt, elicopterele erau pline cu militari ruși care fugeau din oraș

  2. Printre cei incercuiti in fabrica Azovstal a lui Riat Akhmetov se afla si generalul NATO Roger L. Cloutier Jr. Fabrica este o adevarata fortareata construita in perioada sovietica. Are buncare antiatomice pentru continuarea productiei in caz de razboi. Cartierul general se afla la nivelul minus 8. Problema pentru cei incercuiti este lipsa hranei si a munitiilor. Nu vor putea rezista multe zile. In unul din cele doua elicoptere prabusite se afla un mercenar brazilian care a fost capturat in viata. O persoana destul de importanta daca au trimis echipa de salvare. Cum mercenarii nu sunt protejati de Conventia de la Geneva, va fi fortat sa spuna tot ce stie. Este foarte posibil ca in aceasta fabrica sa fie unul dintre laboratoarele biologice. De retinut: Akhmetov, Metabiota, Biden. De altfel, Akhmetov este cofondatorul batalionului Azov alaturi de Serhiy Taruta

  3. Foarte bine. Mai dispar racheții naziști. Și nici după cei din NATO n-o să plângă mulți.

  4. Si eu MULTUMESC pt. Informatiile date de @ Umbra (9.56)! Esti singurul din toata mass-media cu aceste dezvaluiri,foarte exacte. BRAVO.!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger