AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin trimite „lichidatorii”! Grupul Wagner a ajuns în Donbas...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin trimite „lichidatorii”! Grupul Wagner a ajuns în Donbas / Batalionul Azov, ținta mercenarilor

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin trimite „lichidatorii” / Grupul Wagner, desfășurat în Donbas

Mercenari ruși ai grupului Wagner sunt desfășurați în estul Ucrainei, a anunțat luni Ministerul britanic al Apărării, care estimează că peste 1.000 de luptători ai temutei companii paramilitare ar fi fost aduși să lupte împotriva forțelor Kievului.

„Compania militară privată rusă a grupului Wagner s-a desfășurat în estul Ucrainei”, a informat ministerul într-o actualizare postată pe contul său de Twitter.

Rusia vânează liderii Batalionului Azov

„Se așteaptă să fie desfășurați peste 1.000 de mercenari, inclusiv oficiali ai grupării, pentru a desfășura operațiuni de luptă”, zic britanicii.

„Din cauza unui bilanț greu al victimelor și a unei invazii în mare parte blocate (a Ucrainei), Rusia a fost cel mai probabil forțată să-și redistribuie personalul Wagner în Ucraina, în detrimentul operațiunilor din Africa și Siria”, scrie BFM TV.

La mijlocul acestei luni, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a declarat că Rusia a întocmit liste cu 40.000 de luptători din armata siriană și milițiile aliate gata să fie dislocați în Ucraina.

Forțele ruse își concentrează eforturile în Donbas, unde se confruntă cu „cele mai bine echipate și mai antrenate dintre forțele ucrainene”, spun oficialii occidentali. Ca răspuns, „forțele separatiste, cu întăriri din forțele ruse și personal din grupul Wagner în regiunile Lugansk și Donețk, încearcă să le încercuiască”.

author avatar
Tudor Borcea
562 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger