AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Liderul cecen Ramzan Kadîrov spune că va cuceri Kievul,...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Liderul cecen Ramzan Kadîrov spune că va cuceri Kievul, Donețk și Lugansk / Ce ordin i-a dat Putin

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Liderul cecen Ramzan Kadîrov spune că va cuceri Kievul, Donețk și Lugansk / Ce ordin i-a dat Putin

Ramzan Kadîrov, liderul republicii ruse Cecenia, a declarat luni, 11 aprilie, că va avea loc o ofensivă a forțelor ruse nu numai asupra portului asediat Mariupol, ci și asupra Kievului și a altor orașe ucrainene.

„Va avea loc o ofensivă, nu numai asupra orașului Mariupol, ci și în alte locuri, orașe și sate”, a spus Kadîrov într-un videoclip postat pe canalul său Telegram.

„Infanteristul” lui Putin

Potrivit Nexta, liderul cecen afirmă că a primit ordin de la Vladimir Putin pentru a cuceri regiunile Donețk și Lukansk, urmând Kievul și alte orașe.

„Lugansk și Donețk, le vom elibera complet în primul rând, și apoi vom lua Kievul și toate celelalte orașe”, a spus el.

Kadîrov, care s-a descris adesea drept „infanteristul” președintelui rus Vladimir Putin, a spus că nu ar trebui să existe nicio îndoială cu privire cucerirea Kievului. „Vă asigur: nici un pas nu va fi făcut înapoi”, a spus el, scrie US News. Liderul cecen a fost acuzat în repetate rânduri de Statele Unite și Uniunea Europeană de încălcări ale drepturilor omului, ceea ce el neagă.

Moscova a purtat două războaie cu separatiștii în Cecenia, o regiune în principal musulmană din sudul Rusiei, după destrămarea Uniunii Sovietice, în 1991. Dar de atunci a injectat sume uriașe de bani în regiune pentru a o reconstrui și i-a oferit lui Kadîrov o largă autonomie.

 

author avatar
Tudor Borcea
185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger