AcasăAfaceriRăzboiul din Ucraina scumpește aurul. Care e noua valoare a metalului nobil

Războiul din Ucraina scumpește aurul. Care e noua valoare a metalului nobil

aurRăzboiul din Ucraina scumpește aurul. Care e noua valoare a metalului nobil

Prețul aurului a crescut miercuri, pe fondul îngrijorărilor legate de o escaladare a conflictului dintre Rusia și Ucraina care au crescut cererea pentru metalul prețios, văzut drept un refugiu financiar sigur, relatează Reuters.

Aurul spot a crescut cu 0,2%, la 1.969,61 dolari pe uncie, la ora 04:00 GMT, după ce marți a atins un maximul ultimei luni de zile, de 1.978,21 dolari. Contractele futures pe aur din SUA au scăzut cu 0,1%, la 1.973,70 dolari.

Aurul, un refugiu sigur

Aurul este văzut drept un refugiu în această săptămână, pe măsură ce temerile legate de inflație sporesc, creșterea Chinei se poticnește, iar războiul din Ucraina se pregătește pentru etapa a doua”, a declarat Jeffrey Halley, analist senior la OANDA.

La cea mai recentă ședință BNR, și euro și dolarul s-au aflat în creștere. Cele mai recente date venite din partea BNR indică o creștere cu 0.0003 unități a monedei euro. Astfel, euro a fost cotat la 4.9412 lei. A fost anunțată o creștere și pentru dolar. Moneda americană a fost cotată de BNR la 4.5466

author avatar
Andreea Vlad
272 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger