Cauta

Zelenski, un Gavrilo Princip disperat să împingă omenirea în cel de-Al Treilea Război Mondial!

„Nu știu cu ce arme se vor da luptele în Al Treilea Război Mondial, dar al Patrulea Război Mondial va fi cu bețe și pietre”, spunea Albert Einstein.

În mass-media din Statele Unite, există o atmosferă de isterie absolută când vine vorba de un război NATO – Rusia, cu cereri de escaladare a conflictului făcute fără cea mai mică preocupare pentru consecințe. Perspectiva unui război nuclear, privit de zeci de ani ca un cataclism care ar pune capăt civilizației pe Pământ, este azi dezbătută în talk-show-urile de weekend.

Volodimir Zelenski, acest Bobiță netalentat al Ucrainei, interpretează poate ultimul rol al său. Îl joacă pe Gavrilo Princip, studentul bosniac care în 1914 l-a asasinat pe Franz Ferdinand, moștenitorul tronului Austro-Ungariei, și a declanșat (pretext) Primul Război Mondial. De câteva zile încoace, Zelenski tot îndeamnă NATO să închidă cerul Ucrainei, deși știe că asta înseamnă ca avioanele de luptă ale aliaților să tragă în cele ale Federației Ruse.

Războiul ruso-ucrainean scapă rapid și periculos de sub control, ambele părți invocând inclusiv perspectiva folosirii bombelor atomice.

Hub NATO, spulberat lângă granița Poloniei

Istoria ne învață că, de multe ori, războaiele sunt inițiate fără ca militanții să înțeleagă unde conduc luptele. În Ucraina, în condițiile în care ambele părți suferă pierderi militare majore, logica escaladării începe să devină tot mai  periculoasă.

Pentru ruși, lucrurile sunt clare, războiul este împotriva NATO, ea fiind responsabilă cu mersul lucrurilor în Ucraina în ultimii ani.

Duminică, un atac cu rachete a nivelat o bază militară de antrenament la doar 25 km de granița cu Polonia. Acest hub fusese folosit de personalul NATO pentru a instrui forțele ucrainene. La numai câteva ore distanță, un jurnalist american, Brent Renaud, a fost ucis de forțele ruse în Irpin, districtul Kiev. Toate astea s-au petrecut la o zi distanță după ce ministrul adjunct de Externe rus Serghei Ryabkov a amenințat că Moscova va viza convoaiele de arme ale NATO care alimentează Ucraina.

Așadar, pe măsură ce luptele din Ucraina se prelungesc, America și NATO se implică tot mai mult într-un război proxy împotriva Rusiei. Peste 20 de țări, inclusiv majoritatea membrilor NATO, au trimis Ucrainei rachete, sisteme antiaeriene, aeronave, vehicule și alte arme. Iar Kievul raportează că 20.000 de luptători străini s-au alăturat deja pentru a lupta de partea sa împotriva Rusiei.

La Washington se vrea război

La Washington, acțiunile Administrației Biden sunt denunțate ca fiind insuficiente. Ambele partide ale establishmentului politic american vorbesc despre atacarea Federației Ruse! Recent, 40 de senatori republicani i-au cerut președintelui să trimită în Ucraina aeronavele poloneze MiG-29, acțiune despre care liderul de la Casa Albă Biden a atras atenția că ar putea provoca furia Kremlinului.

Războiul trebuie oprit, e clar, dar se vede treaba că Washingtonul are idei periculoase despre cum trebuie să facă acest lucru.

În ultimul său mesaj difuzat pe Internet, Volodimir Zelenski a insistat, din nou, pentru ca NATO să intre în război. Dar lumea „intelligence-ului” militar știe că impunerea unei zone de interdicție aeriană deasupra Ucrainei ar fi cea mai periculoasă mutare pe care americanii o pot face acum. Ar presupune ca avioanele de război ale NATO să patruleze deasupra teritoriului ucrainean, dar în raza de acțiune a Forțelor Aeriene Ruse. Mai mult, s-ar ajunge în situația ca avioanele NATO să doboare avioanele rusești care încalcă zona de interdicție aeriană, adică America ar ucide piloți ruși și, foarte probabil, ar fi pusă în situația de a bombarda inclusiv apărarea antiaeriană rusă de pe pământ rusesc!

Pentru toată lumea este clar că o zonă de interdicție aeriană ar pune America și Rusia în război una cu cealaltă. Dar numai Zelenski nu ține cont de asta, el are o misiune de dus la capăt și respectă scenariul primit. Drama oamenilor care s-au refugiat în România și Polonia (alți europeni „primitori” nu s-au grăbit să-și deschidă granițele) este sfâșietoare, însă NATO nu este responsabilă pentru securitatea Ucrainei! Ucraina nu este stat membru NATO! Obiectivul Alianței ar trebui să fie acela de a face invazia Rusiei atât de costisitoare (politic, militar și economic) încât Vladimir Putin să fie descurajat în a mai ataca pe cineva! Apărarea Kievului cu orice preț cade exclusiv în sarcina poporului ucrainean.

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în curând în magazinele românești din Peninsulă.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Cum învrăjbește banul. Noul război de clasă socială: decalajul de bogăție între mileniali
  • Ministerul Energiei își trimite angajații la cursuri, ca să învețe lucruri elementare
  • Jocuri de putere la Moscova. Începe marea epurare?
  • Exit mobile version