AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Marina SUA a intrat în Odesa. Rachetele, îndreptate spre...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Marina SUA a intrat în Odesa. Rachetele, îndreptate spre Moscova!

Război în Ucraina, cu tot armamentul din dotare pe masă. Acumularea de trupe NATO înfurie Rusia, mai cu seamă după ce rachetele Javelin au fost îndreptate spre Moscova. SUA arată lumii că nu mai acceptă jocurile Kremlinului în regiune și comasează trupe pe teritoriul Ucrainei. Portul Odesa a intrat deja pe mâinile americanilor, acolo unde săptămâna aceasta au acostat primele două nave cu militari, temuții pușcași marini.

Scriam miercuri, 24 noiembrie, că România este cap de pod într-un război NATO-Rusia, iar acest scenariu pare acum unul de neevitat. Aeroportul Kogălniceanu va fi rampă de lansare pentru avioanele Alianței, la fel cum a fost Timișoara în atacul asupra împotriva Iugoslaviei.

US Congres vrea înarmarea Ucrainei

Între timp, la Washington, Congresul dezbate o lege ce va permite suplimentarea armelor trimise Ucrainei. Republicanii și democrații sunt de acord că trebuie crescut la 350 de milioane de dolari ajutorul militar oferit Kievului și numai chichițele legislative împiedică adoptarea legii. Însă, la presiunea senatorilor Rob Portman (Partidul Republican) și Jeanne Shaheen (Partidul Democrat), Congresul va vota în regim de urgență, mai ales că și Pentagonul insistă pentru o soluție favorabilă cât mai rapidă.

Pachetul care stimulează Asistența de securitate a Pentagonului pentru Ucraina vine pe fondul îngrijorărilor apărute de ambele părți ale Atlanticului cu privire la planurile Rusiei de a ataca Ucraina în prima parte a anului viitor. Se vorbește tot mai des despre invazia Armatei Roșii, iar NATO este în stare de alertă, trupele Alianței fiind gata să intervină în orice moment.

Ținând cont de toate acestea și nu numai s-au întețit apelurile lansate de la Capitol Hill pentru ca Administrația Biden să acționeze cât mai rapid spre a descuraja Rusia, iar asta se poate face inclusiv prin furnizarea Ucrainei de cât mai multe arme. Vorbim despre sisteme de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune, arme de calibru mic și mine antitanc.

400 de milioane de dolari pentru înarmarea Ucrainei

În septembrie, Joe Biden a anunțat semnarea unui nou acord de furnizare de arme și ajutor militar Kievului. Ca parte a înțelegerii, mai multe rachete au fost deja expediate în Ucraina și, din ce scrie presa occidentală, îndreptate spre Moscova. Mesajul transmis lui Vladimir Putin este clar: Ucraina nu va cădea fără luptă!

Pentru 2022, Washingtonul promit suplimentarea ajutorului militar, o asistență ce va crește la aproximativ 400 de milioane de dolari!

Senatorul Rob Portman, atenție, un republican, i-a cerut președintelui Joe Biden să trimită cât mai multe trupe militare în Ucraina. „Solicit administrației prezidențiale să ofere asistență suplimentară sub forma capabilităților aeriene și terestre, ajutor vital pentru descurajarea acestei ultime amenințări din partea Rusiei (…) Trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru a fi alături de aliatul nostru Ucraina”.

Întrebat despre utilizarea armelor sofisticate în războiul din Donbas, un înalt oficial al Casei Albe a declarat că „SUA au demonstrat că sunt dispuse să utilizeze o serie de instrumente pentru a aborda acțiunile dăunătoare rusești. Nu vom ezita să folosim aceste instrumente de descurajare, dar și altele, în viitor, dacă situația o cere”.

Putin și-a comasat trupele la granița cu Ucraina

Oficialii de la Kiev susțin că aproximativ 92.000 de soldați ruși au preluat noi poziții în apropierea granițelor. Kremlinul ar fi comasat acolo trupe masive, cu tancuri, artilerie și vehicule armate. Totul, ca parte a unui plan de ocupare cât mai rapidă a regiunii Donbas, spune partea ucraineană.

Însă nici SUA nu stau cu mâinile în sân. Marți, 23 noiembrie, două ambarcațiuni ale US Navy au ajuns în Odesa, la Marea Neagră, ca parte a sprijinului oferit marinei ucraineene. „Apreciem contribuția Americii la descurajarea agresiunii armate ruse împotriva Ucrainei”, a comentat comandantul Oleksiy Neyizhpapa, șeful forțelor navale ucraineene.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
7.270 afisari

20 COMENTARII

  1. Atențiune! va fi foc în Romania. Nemernicilor de conducători trădatori. Luați aminte ce a spus părintele ARSENIE BOCA.

  2. Javelin sînt anti-tanc ce merg pînă la 4 km. Banii dați Ucrainei sînt bumerang, se întorc în cea mai mare parte în buzunarele unor cetățeni americani.

  3. AGERPRES.RO , 27.03.2019 , ORA 12 : 45 : 36 : ” UN GENERAL AMERICAN CONSIDERA CA MARINA RUSA AR PUTEA ” BLOCA ” PORTUL ODESA LA MAREA NEAGRA „.

  4. „Aeroportul Kogalniceanu rampa de lansare pentru avioanele Aliantei”?Ba,sunteti nebuni ,vreti sa parjoliti si Romania pe langa Ucraina?Bai,romani,ati auzit?Dar n-ati auzit ca voi sunteti la impins carucioare.

  5. Alois Irlmaier profeteste ca dupa invazia rusilor peste Europa in WW3 , NATO va arunca din bombardiere cu o substanta chimica TERIBILA de culoare galben-verzuie pentru a crea o BARIERA lata cat „jumatate din Bavaria” intre Marere Neagra si Marea Nordului … De la acel praf TOT CE ESTE VIU CRAPA , se innegreste si cade carnea de pe oase… Ma uit pe harta si ma trece un fior pe spate….

  6. Adevarul.ro , astazi , 25 noiembrie 2021 , ora 16:55 , articol de Ion Gaidau : ” KIEVUL AVERTIZEAZA MOSCOVA : UN NOU ATAC IMPOTRIVA UCRAINEI AR FI PREA COSTISITOR PENTRU RUSIA „.

  7. Rachetele Javelin , indreptate spre Moscova „. Cum sa ataci Moscova din Ucraina cu Javelin cand distanta maxima de lovire a tancului este de 2,5 Km ?. 1. Adevarul Moldova , 4 februarie 2015 , ora 08:00 : ” JAVELIN – RACHETA AMERICANA CARE I-AR PUTEA AJUTA PE UCRAINIENI IMPOTRIVA RUSILOR „. 2. Pagina de RUSIA.ro , 30 august 2017 , articol de Oleg Cojocaru : ” UCRAINIENII SI-AU DOTAT ARMATA CU PROPRIA VARIANTA DE JAVELIN „- ( ” CORSAR „).

  8. Si la final or ss faca si zica la fel cs dupa afganistan? ?? Neomarxismul american nu poate sa inghita afrontul legiststiv no lgbt a lui putin si sunt in stare de orice!!!

  9. SUA au luat-o razna! Nu există nimic în arsenalul SUA acum și în viitorul apropiat care să poată intercepta ținte Mach=9-10+, darămite M=20-27!!! Ce au de gând americanii să facă atunci când vor „remarca” lansările de 3M22 Zircon sau Kinzhal de la MiG-31K sau TU-22M3M? Cum se vor apăra? Mai pot oare? Ia să vedem ce spune unul dintre generalii lor:
    https://www.youtube.com/watch?v=GvdOftfncn4
    Ce vor face „războinicii” Pentagonului, când lucrurile nu se vor desfășura exact așa cum au fost planificate? Ca să aibă o oarecare victorie în Ucraina, de indiferent ce tip ar fi ea, NATO ar trebui să mobilizeze un milion de combatanți în aproximativ o lună, în vreme ce Rusia poate mobiliza 2 milioane în aproximativ același timp, ca apoi să desfășoare operațiuni de armament combinat, moment în care SUA nu vor fi capabile să ducă un război serios al armamentului combinat în Europa chiar dacă ar vrea, deoarece nu are resurse pentru asta iar timpul nu stă pe loc. Sfinte Dumnezeule, dar proști mai sunt consilierii militari și politici ai Casei Albe! Cu fiecare clipă care trece, mitul „cei mai bune forțe de luptă din istoria lumii” se evaporă și fără acest mit, schelele Imperiului American continuă să se prăbușească într-o viteză amețitoare. Dacă vor hotărî să înceapă războiul, umilința Pentagonului va fi uriașă!
    Pentru o instituție care nu a câștigat niciun război în ultimii 70 de ani și care nu s-a confruntat niciodată cu un inamic superior (iar asta n-ar reprezenta o surpriză pentru o instituție care venerează o mediocritate militară precum Patton) dorința de a se spăla rușinea Irakului și Afganistanului în ideea că se poate lupta împotriva Rusiei este ABSOLUT absurdă.
    Cât despre cozile de topor autohtone, m-așteptam la asemenea decizii inepte din partea lor! Nimic nou sub soare! România va fi pulverizată de pe harta lumii, dacă, într-adevăr, conflictul va lua amploare. Ar mai exista posibilitatea unui război ruso-ucrainean (slabe șanse de izbucnire a lui, fiindcă V. Putin e jucător de cursă lungă și nu va interveni în ciocnirea de interese) pe care Ucraina sigur îl va pierde și-n care Casa Albă nu se va implica absolut deloc, chiar dacă va avea pierderi masive de imagine. Numai această perspectivă îl poate motiva pe Biden să ofere Rusiei garanțiile pe care și le dorește. Oricum ar fi, subiectul este interesant ca și deznodământ și merită urmărit!

  10. Jack Keane – general cu 4 stele IN RETRAGERE – la 1 februarie 2022 implineste 79 de ani .

  11. Lucrurile sunt grave iar pericolul pentru Tara este enorm, spus chiar de un general american. Tara va renaște dar trădătorii vor fi jupuiti de piele. Părerea mea e ca neomarxistii Iui Bideu nu vor decât sa pună presiune pe Putin la viitoarele negocieri. Altfel, la demonstrațiile de forță ale rușilor cu arme hipersonice înseamnă că cine vrea război cu ei ori e prost ori nu gândește.

  12. DefenseRomania , 21 noi 2021 / 19: 17 , articol de Matei Ion : ” RUSII , PREGATITI SA INVADEZE IN IANUARIE UCRAINA , SPUN SERVICIILE DE INFORMATII „.

  13. Spotmedia.ro , astazi , 25.11.2021 , ora 09:51, articol de Valentin Naumescu : ” FURTUNA IN MAREA NEAGRA , TAIFUN IN STRAMTOAREA TAIWAN . LUMEA LA RASCRUCE „.

  14. Bai vaxxinatilor in cap, mana sus care se ofera voluntar pe frontul din Donbass, ca si carne de tun reciclabila !! Hai, ca o sa aveti paerte acolo numai de senzatii tari, ucrainienii sunt cu adevarat o adunatura de salbatici, plus ca aia ii si urasc pe romani, asa ca conlucrarea dintre cele 2 colonii bananiere esuate va fi fenomenal, dar inexistent !! Ha ha ha 🙂 Oricum, de incepe iuresul pe acolo, tot o sa fie ars, nimic nu o sa ramana intreg, oricum sunt prea multi si salbaticii aia pe acolo, 40 de milioane e prea mult !! Scapa cine poate pe acolo, baietii cu ochi albastrii care ne cititi pe aici cu atentie comentariile, acum sa vedem cati idioti utili se vor oferi ca si carne de tun, hai ca inceputul e greu, apoi incepi sa zbori prin aer pe acolo, fara avion !! Asta e, e posibil sa dispara si Iasi-ul de pe harta, daca i-a mancat pe pe aia in kurkubeu sa isi faca oras chiar la granita cu muskalii, mai bine il faceau in Transilvania, intre unguri !! Ha ha ha 🙂 Bai Putin, bai tarule tampit, lasa romanasii in pace, ei au niste rafuieli da facut cu umflatul ala de diktator wanna-bee de karton de Ciuca, care poate sa ii prinda pe toti rebelii de Maciuca 🙂

  15. Tot timpul se minte. Propaganda imperialista împuțită. Dacă rusii voiau sa invadeze Ucraina nu lăsau amerlocii și pe împuțiți de englezi să-i aprovizioneze cu armament. Rusii țin de înțelegerea de la Minsk cu germanii și francezii dar se baga US și UK pentru ca vor cu orice preț război in Europa. Ukraina e o tara falita lovita de foamete, la ce le-ar trebui rușilor 50 de mil de flamanzi? Să-i hrănească? Un război în Europa convine numai celor străini de UE care și ei sunt faliti și cred ca razboiul ii va scoate din RAHAT. Însa măgăria va ieși la suprafață si va însemna sfârșitul Americii și UK.

  16. Caile Domnului sunt intortocheate , vom vedea cine are dreptate cand ” magaria va iesi la suprafata „.

  17. Rusii dau arbidol care te salveaza, americanii dau pfizer care te omoara. Cu cine sa tii?

  18. Pana la urma și poporul american e o victima a neomarxistilor și Ocultei americane. Dar a început sa se trezească și sa strige „Let’s go Brandon” care tradus înseamnă Fuck you Biden. In timpul lui Trump războiul comercial dinte US, UE și China a fost pe fata. Dar toate confruntările armate au fost precedate de litigii comerciale. Și a urmat și războiul, în anul 2019, dar cu altfel de mijloace. China care știa la ce sa se aștepte a făcut fata atacului dar Europa a fost luata din așternut, cum se spune și a fost făcută KO. Dar se pare ca nu a fost suficient, aceleași forte vor acum un război în Ukraina, în inima Europei, care s-o distrugă definitiv, funcție de cum se vor poziționa tarile UE fata de acest conflict. Părerea mea!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger