AcasăȘTIRI EXTERNERomânia, împinsă de America într-un război cu Rusia! Cum am devenit cap...

România, împinsă de America într-un război cu Rusia! Cum am devenit cap de pod în conflictul din Ucraina

România, împinsă de America într-un război cu Rusia! Cum am devenit cap de pod în conflictul din UcrainaRomânia, împinsă de America într-un război cu Rusia! Cum am devenit cap de pod în conflictul din Ucraina / Sursa FOTO: Facebook

Și să vrei, nu poți rămâne departe de războiul din Ucraina! Asta, ca să înțelegem din start cum stau lucrurile în teren. România, stat membru al Alianței Nord-Atlantice, trebuie să joace după cum îi cântă America, asta e realitatea și noi nu o putem schimba. Însă, ce putem face este să refuzăm a ne lăsa atrași de partenerii noștri într-un conflict direct cu Moscova. Din păcate, conducătorii de la București nu au curajul Ungariei, care a respins insistențele Washingtonului de a deveni activi pe frontul ucrainean, și iată cum România a ajuns cap de pod în acest război.

Se bănuia de câteva zile că America își folosește aliații din NATO pentru a înarma Kievul, dar nimeni n-a avut curajul să o spună deschis. New York Times este prima publicație care dezvăluie cum arme letale pleacă din România, Poloniei și țările baltice având ca destinație capitala Ucrainei.

17.000 de arme antitanc livrate în 6 zile

Duminică, 6 martie, primele ore ale dimineții. Pe o pistă înzăpezită de la Baza Aeriană Amari, din nordul Estoniei, paleți de puști, muniție și alte arme așteaptă să fie încărcate în unul dintre cele mai mari avioane cargo din lume, un Antonov AN-124, aparținând Forțelor Aeriene Ucrainene. Este un artefact al Războiului Rece, care acum se întoarce împotriva Rusiei, parte a unui vast transport de înarmare a Kievului.

Potrivit New York Times, în mai puțin de o săptămână, Statele Unite și NATO au trimis peste 17.000 de arme antitanc, inclusiv rachete Javelin, în Ucraina, armament livrat din România și Polonia! Avioane militare uriașe au decolat din cele două țări, ca și din statele baltice, pline cu arme destinate trupelor lui Zelenski.

Zelenski, tot nemulțumit

Cu tot riscul la care românii și polonezi se supun, Volodimir Zelenski tot nemulțumit este. Președintele Ucrainei reia cu regularitate criticile transmise NATO și UE, insistând atât pentru o izolare completă (economică și financiară) a Rusiei, cât mai ales pentru o ofensivă armată împotriva Moscovei!

Ultima cerință: Bobiță de la Kiev a cerut o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei și o (nouă) aprovizionare cu avioane de luptă!

În tot acest timp, reiau, alde România, Polonia, Estonia și Lituania își riscă viitorul, pe generații de acum încolo, acceptând ordinele SUA, de a fi capete de pod în războiul ruso-ucrainean!

Zarurile au fost aruncate în Europa de Est, iar americanii merg pe ideea „it’s now or never”. Polonezii sunt împinși să trimită avioane de luptă în Ucraina, fapt ce-i transformă în ținte directe ale Kremlinului. Pentru Casa Albă, nu contează, războiul ăsta oricum are loc la mii de kilometri depărtare. Cinismul Washingtonului este fără limite – în Ucraina mor soldații Kievului, oamenii de rând, militarii ruși, mercenarii europeni tocmiți să lupte pe bani grei, dar niciun american!

Vladimir Putin a avertizat că orice națiune care va lua parte la conflictul din Ucraina va fi considerată inamicul Rusiei și tratată ca atare. Ba, mai mult, ministerul rus al Apărării chiar a emis o declarație-avertisment pentru țări din NATO ca România și Polonia – a permite utilizarea bazelor aeriene ca refugiu pentru avioanele Ucrainei înseamnă un act ostil la adresa Federației Ruse!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
5.153 afisari

55 COMENTARII

  1. felicitari autorului ca nu s-a incadrat in propaganda oficiala si si-a exprimat si alta opinie . prima lectie pe care o primeste un cursant cia este ca elevul sa faca totul pentru binele sua chiar daca asta inseamna rau pentru tara lui de bastina . Putin se ruga de noi sa luam gaz direct din rusia iar guvernul tradarii nationale a spus , nu !noi luam de la intermediari de trei ori mai scump . pai asta nu-i este subminarea ec nationale ? am ajuns cea mai saraca tara a europei , rad si refugiatii de noi , ce saraci sintem . acum ciuca vrea gaze lichefiate din america la un pret care te apuca ameteala . adica cum e mai rau , hop si noi .

  2. Romanii au fost avertizati din timp, inca dinaintea invaziei, ca ar fi bine sa ramana neutri, altfel Rusia va distruge Romania, dar cum prostia face ravagii in toate mediile sociale si la toate nivelurile, nu avem decat sa suportam cu totii consecintele. Si apropo de SUA si NATO, a existat un prezidentiabil, parca Bataiosu Marian il chema, care a atentionat poporul, inca de acum vreo 10 ani, ca Romania va fi tradata de aliati, care o vor lasa sa lupte singura cu Rusia. Deci, nimeni nu are dreptul sa spuna ca nu a stiut ce va veni! Dar sa speram ca razboiul ne va ocoli….

    • A existat si exista un troll mancurt , parca Constantin Moldovean Tiraspol il cheama , precis e asta ” Anonim ” de la 17:08 si 17:23 !

          • Nu sunt deloc retardat , s-au prezentat la ospat si ” Gica contra sistemului ” cu amantul meu ” Gelu „, incheiem paranghelia cu o conga zburlita , vreau sa-l fac un 69 kamasutra si pe simandicosul asta de Gica si terminam incocletati cu menage a tri , vine impegatu sa toarne apa peste noi sa scapam din imbarligatura . Gutovic , Bill , Lupul , Ivan , Barbu Gh. si andreesanu au bale la gura si dureri in talange , i-am ginit , trag cu ochiul pe geam si vor sa ne violeze , o tundem la baza , sub pasarela garii Tiraspol , l-am in muiat pe un tractorist si ne-a adus o remorca de pietroaie , avem munitie cacalau sa-i bombardam pe huliganii astia . Pupici !

    • Blestemul nostru ca țară, este ca ne, am pricopsit cu, un Werner depășit și, un PNL PSD vânduți intereselor străine, care n, au nici, o empatie pt cetățean și țară, trebuie sa conștientizăm gravitatea situației și sa îi impiedecam sa ne târască într, un război, pt ca ei vor fugi ca șobolani primi în frunte cu Werner și ciolacu lăsând, ne într, un dezastri

  3. Cum sa fim cea mai saraca tara daca PIB-ul e mai mare ca al Rusiei ? Autorul vrea o noua colectivizare si sovromuri ? Ii e dor de cozi la lapte de la 3 dimineata , de cravata de pioner si ode partidului iubit ? Cine ne-a ” vizitat „de 12 ori si nu mai vroia sa plece ? Unde e metalurgia romaneasca , unde e tezaurul Romaniei ? Ha ?

  4. mananc 10 ani doar biscuiti daca asta ar face sa dispara rusnacii de pe fata pamantului! sunt satul de trolli pe ziarul asta si de asa-zisi autori de articole care se vede clar ca primesc salariul de la moscova! as vrea sa imi spuna sincer unul din trollii astia obositi ce naiba a adus vreodata bun rusia pt romania? cum indrazniti inca sa mai liorbaiti degeaba cand e clar ca toata natia voastra obosita e mai nociva decat a fost hitler si cu nazistii!!!! sunteti un parazit pe pamantul asta si meritati sa fiti eliminati pana la ultimul!!!!!!

  5. Ciuca generul a dezmintit si nu e chiar dement ca militar a inteles mesajul mai mult decat oamenii normali si din functia de prim min nu vrea sa l nu.im sluga. Sa dezminta altfel sa iesim in strada sa i dam jos pana nu transforma tara in ruina cu refugiatii lui jelenski cu tot!!!

  6. Va mananca in kur la fel cum i-a mancat pe Mihai si Antonescu in 1941.Sute de mii de romani in floarea vietii ingrasa stepele Ucrainei si Rusiei prostiti ca merg la un razboi corect.Vai mama noastra de natie cretina.

      • Vocabular de SRI-st.
        Daca nu-i in linie cu tine este rus, asta-i ordinul de sus nu-i asa?
        Acuma ce-o sa faci, trebuie sa postezi sub alt nume daca iti permite seful.
        Greu este sa postezi pe bani putini si sa mai si semnezi Barbu Gh.

  7. VA MAI AMINTITI CARE A FOST PRIMUL JUDET SOVIETIZAT, CU ACTIVISTI SOVIETICI, CU FILME FACUTE DE REGIZORI ROMANI CARE AU TREBUIT SA DEA PROBA REEDUCARII? DOLJUL. VA MAI AMINTITI CUM IN SEMN DE DRAGOSTE TOTALA IN 1950 BRASOVUL A DEVENIT ORASUL STALIN? DUMITRU PRUNARIU, ION TIRIAC S-AU NASCUT IN ORASUL STALIN…DAR NU SCRIU ASA IN BIOGRAFIE. STITI CINE A CONDUS DIVIZIILE SOVIETIZATE IN URSS, CU NUMELE TUDOR VLADIMIRESCU, HORIA, CLOSCA SI CRISAN? UN TULCEAN. NU ANDREI PLESU, CARE A AVUT NUMELE DE COD LA SECURITATE” TULCEANU”. NUUU! REFUGIATII UCRAINIENI AU SLAVIZAT ACUM ROMANIA, ESTE? ASA CA PLANUL KALERGI NU INCLUDEA EXODUL SLAV…BRESA DE SECURITATE IN GLOBALISM. PLUS CA FOARTE MULTI ROMANI AU STRAMOSI SAU RUDE CU RADACINI IN FOSTA U.R.S.S. ASA CA NU MAI LATRATI DESPRE PUTIN, CI DESPRE CONSECINTE. PE REFUGIATII UCRAINIENI I-A SPERIAT SCUMPETEA ALIMENTELOR DIN ROMANIA! AU FOST SOCATI CAT JUPOAIE STATUL SI MULTINATIONALELE DE PE MASA ROMANILOR!!!!

  8. Nenorociții de la guvernare, slugile amerlocilor, ne baga în ghearele ursului. Se joaca de-a reparația avioanelor și elicopterelor ucropilor de parca astea s-ar întoarce în Ucraina la ierbicidat culturi agricole. Se joaca cu răbdarea rușilor și siguranță vieților noastre. Au moștenit unii rusofobia de la aia care au pierdut moșiile și sclavii la trecerea rușilor pe aici în WWII. Mai sunt și alți prosti care nu ar fi avut o pereche de pantofi în veci dacă nu treceau rusii pe aici iar acum sunt mari prooccidentali. Idioții ăștia rusofobi lasă Ro sa fie împinsă de stăpânii lor amerloci într-un război ce nu este al Tarii. Opriți-vă cretinilor ca în final veți fi judecati după Legea Martiala. A avut dreptate Kissinger, parafrazat de-un postac, ca a fi desmanul Americii e periculos dar a fi prietenul ei este fatal. Este cazul României.

  9. Ar trebui sa adaugam ca bazele serviciului secret al armatei au fost puse de Mihail Moruzov, un ucrainian. De aceea a fost convins Regele Mihai sa il predea pe maresalul Antonescu rusilor. Pentru ca dintotdeauna romanului ii place tradarea. Cum de unui crestin ii place postura lui Iuda?! Aceasta e intrebarea….

  10. SENILITATEA LUI BIDEN POATE DUCE ROMANIA LA UN CONFLICT CU RUSIA . RUSIA A AVERTIZAT TARILE VECINE UCRAINEI SA NU EXTINDA CONFLICTUL !,DAR INCOMPETENTA SLUGARNICIA FATA DE SUA VA EXTERNALIZA DEZASTRUL DIN UCRAINA,VEZI LIVRAREA DE ARME ,VEZI ELICOPTERELE UCRAINIENE INTRATE IN ROMANIA ,IAR ATUNCI AMERICANII NE VOR VINDE CA SI LA IALTA ,LA MALTA ASA CUM VAND DE OBICEI PE CEI CARE-I BAGA IN CONFLICE CA SI CARNE DE TUN .

  11. Domnu Cezar,parca ai fi trompeta lui Putina.Nici un cuvintel de suparare,de indignare fat de barbaria secolului 21 Hoardele lui Gingis Han erau ” turisti,vizitatori ” fata de navalitorii lui Putina. Deci nimeni sa nu faca si sa nu zica nimic de frica lui Putina.Bravo nene,nici macar nu vrei sa fluieri de pe margine,data viitoare fa o plecaciune si blagoslovete-l pe Capcaun.

    • @ Hai Putina
      De ce nu te-ai strofocat si indignat asa de tare canr SUA a sprat zeci de tari provocand milione de victime si morti on fiecare din ele.
      II pupi in kur pe amerloci si refuzi sa vezi realitatea, daca asa iti place tie foartebine dar nu te baga peste altii, idiotenia ta nu intereseaza pe nimeni, iar exagerarile tale cu navalitorii lui Putina sunt de sorginte SRI-sta si t-eau tradat ca pe on toll nenorocit ce esti.

  12. Nicholas Cezar, acesta este un EXCELENT ARTICOL realist si patriotic,poate citeste si TEMBELUL de Iohannis.

    • Domnu Cezar , mi-a transmis Raionu sa treci pe la caserie , meriti un sac de ruble , poate reusesti sa-ti iei un pix .

  13. @ABC (19.05)!?…daca esti IDIOT ,sub „acoperire” fara identitate,atunci sugi PIXUL meu.!

    • Sunt File de Poveste , nu va luati dupa balivernele mele , Raionu imi dicteaza si ma obliga sa postez amenintandu-ma ca ma taie de la portia de stevie !

  14. Doamne cate oi, au uitat istoria idioții ăștia ce ling clanțele americane. Daca strămoșii noștri erau ca oile astea, nu mai aveam țara, limba, popor, grai, obiceiuri si traditii. Azi vorbeam ori rusa ori turca si ne chema ori Alioșa, serghei, ori Ismail, ali. Azi va pisați pe mormintele eroilor acestui neam, prin ceea ce faceți, slugi la niste criminali

  15. O SLUGA mai obediență ca K.W Iohannis,nu exista in Europa,in dorinta lui de a trada Romania si a deveni Secretar General NATO in Noiembrie. Sta in „BUNCAR” antiatomic si da „indicatii” pretioase natiunii. Un JEG de conducator de alta etnie. Numai IDIOTII de # rezist USR mai LING la dosul lui, Iohannis ,azi cand Romania este in prag de razboi.

  16. Ultima stire, …premierul israelian. Naftail Bennett, dupa ce a fost la Moscova,Berlin acum este la Washington DC pentru întrevedere cu Joe Biden. Pana la urma interesul pentru ISRAEL 2 (ASKEAZYA) in Ucraina este real.

  17. eu v_am zis :cainele moare de batran si prostul de grija altuia…..dar voi nu …batman, batman…..o sa vedem ….urma alege..

  18. Dar de ce nu mata si tactu? Lucreaza ei cumva pe la STS sau SRI ? Sau SRI-ul te plateste sa te dai Barbu pe Internet?

  19. Bai vaxxinatilor, asteptam sa va faca astia bagajele, si sa ajungeti cu bine ca si carne de tun pe frontul de est din Moldova, iar de acolo sa ajungeti inapoi ca si carne tocata, gata ambalata, numai bun de consum intern !! Ha ha ha 🙂 E clar ca amerlocii ii imping pe stupizii de romanasi dusi cu pluta sa ajunga ingrasamant pe alte plaiuri cu boi, dar vorba aia Totul Va fi Bine !! Ha ha ha 🙂 Bai, voi stiti ca actorasul ala jidan rata de Zelenski Jidanski dupa ce a dat arme la toti handikapatii de ukro-na-zi, aia au inceput rafuielile intre ei, in fiecare cartier, despre asta nu o sa auziti in presa nazista de stat de la Bukale !! Hai bai Mandruta-Balbuta, sa te vedem cum sari ca iepurasul de Paste prin transeele din est, bai ratatule ordinar !! Ha ha ha 🙂 Hai, ca de saptamana viitoare incepe si marele exod din Romanistan, aia care vor ramane in urma si-o vor lua in mana, apoi in gura, prinsi cu arkanul pe strada, si expediati ca vitele pe front !! Ha ha ha 🙂 Bai, scapa numai cine si care poate, restul e numai propaganda nazista !! Bai anonim, bai postakule bosketar, da-ti 10 palme peste ceafa, sa iti vina mintea la cap !! Ha ha ha 🙂 Hai, ca numai de acum incolo incepe Iadul pe Pamant, ce a fost pan acum a fost asa de pregatire, toata Plandemia lor de kakat a fost un marre bluff, dar cu Razboiul vine si Foametea, deja benzina e 8 lei, asa ca si painea va fi 10 lei, si tot asa, din vara chiar va fi foamete !! Ce mai, macar o sa fie soare, circ, zombi si lupta adevarata pentru supra-vietuire, o sa vedeti voi acum, bai tefeleilor, cum arata Brava Lume Noua, o sa va kakati pe voi de fericire !! Ha ha ha 🙂

    • La mini , in Transnistria , nu mai vini nimic , deja nu mai pot sa ma kak di foami ! Ha ha ha !!!

  20. Nu e adevarat ca daca faci parte din alianta trebuie sa te executi la tot ce se spune. De exemplu Ungaria.
    Trebuie la conducere oameni care pot sa stea pe 2 picioare, nu pe 3, sau 4, 5…
    Sant prea slabi si dusi de nas. La o adica sant primii inlaturati sau la parnaie, lumea chiar ca s-a prostit de tot

  21. Guvernul de trădători de țară ,președintele Iohannis și parlamentarii români pregătesc in acest contest cea mai înfiorătoare lege din Romania, care încalcă constituția ,cea numita legea situației de criza prin care cetățenii români între 18 și 60 de ani Sint vinduti puterilor străine care vor face ce vor cu ei

    • Io mi-am dat foc , sunt tradator , ard ca o torta , sunt in calduri …..hihihihihi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger