Cauta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelenski spune câți soldați apără țara / Informații în premieră

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că la ora actuală țara sa este apărată, în războiul declanșat de Rusia , de 700.000 de soldați.

„În momentul de față sunt 700.000 de oameni – aici puteți vedea rezultatul muncii a 700.000 de oameni care luptă. 700.000. Asta în timp de război”, a spus Zelenski. El a adăugat că acest număr de oameni  este împrăștiat în toată țara.

„Rusia a folosit absolut totul”

Potrivit președintelui, o țară ca Ucraina are nevoie de o armată nu de 250.000 sau 260.000 de oameni, ci de una semnificativ mai mare. Prin urmare, la începutul anului 2022, el a semnat un decret privind creșterea forțelor armate cu 100.000 pentru anul următor.

În același timp, președintele consideră că nici măcar acești 100.000 de oameni în plus ar fi fost capabili să oprească un atac la scară largă din partea Rusiei, scrie Ukrainska Pravda.

„Din punctul de vedere al forțelor pe care Federația Rusă le-a aplicat, ei au folosit absolut totul, chiar și rezervele, folosind acest tip de «mobilizare liniștită» («liniștită», pentru că mobilizare este atunci când există un război, iar ei nu au putut să ne declare război, au numit-o «operațiune specială»). Au redistribuit trupe și a existat o creștere atât în Crimeea, cât și în Belarus – pe fronturi diferite. Acesta este un volum foarte mare. Nu cred că vreo țară europeană de astăzi ar putea face față unui astfel de volum”.

În același timp, președintele a reamintit că țările NATO au arme adecvate, au sisteme Patriot (un sistem de rachete sol-aer), au sisteme serioase de apărare aeriană care sunt capabile să protejeze cerul de loviturile inițiale care au fost aplicate Ucrainei în primele zile.

„Știam încă din octombrie, poate din septembrie”

Zelenski consideră că Ucraina a fost bine pregătită pentru război – au fost multe lucruri despre care Rusia nu știa – și această pregătire a făcut ca țara să nu fie cucerită în primele zile, așa cum au prezis analiștii militari și de informații.

Președintele a mai spus că Ucraina trăiește de mult timp într-o stare de război, „și nu a fost vorba doar de războiul din Donbas: au existat atacuri cibernetice, au existat măsuri economice și financiare, blocarea și reducerea volumului de aprovizionare cu energie, o penurie de benzină și așa mai departe. Prin urmare, faptul că Rusia va lansa o ofensivă la scară largă era cunoscut încă din octombrie, și poate chiar din septembrie”.

Ultimele stiri

  • Cutremur în România, în a doua zi de Paște. Ce magnitudine a avut seismul
  • Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în prima zi de Paşte! Au fost trimise mesaje RO-Alert (VIDEO)
  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Exit mobile version