AcasăNewsPloile torențiale și grindina au făcut prăpăd în prima zi de Paşte!...

Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în prima zi de Paşte! Au fost trimise mesaje RO-Alert (VIDEO)

inundatii-viituriVeşti bune de la Guvern pentru familiile afectate de viituri: câţi bani vor primi de la stat!

A fost prăpăd în prima zi de Paşte, în mai multe zone din ţară! S-au înregistrat ploi torenţiale cu căderi de grindină. Oamenii s-au plâns că grădinile şi livezile au fost afectate.

Trei maşini, luate de viitură

Trei maşini au fost luate de o viitură care s-a format pe pârâul Sărata, pe raza localităţii prahovene Vâlcăneşti. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, în urma evenimentului nu au fost înregistrate victime.

„În localitatea Vâlcăneşti a crescut nivelul pârâului Sărata, au fost luate de viitură trei autoturisme (fără victime, doar una dintre ele este o maşină funcţională, două fiind neutilizate) pe o distanţă de aproximativ un kilometru.

Un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Plopeni se află la faţa locului şi rămâne pentru monitorizare. Pârâul are încă un nivel crescut”, conform ISU Prahova.

Mesaje RO-Alert în judeţul Prahova

În judeţul Prahova, locuitorii din mai multe oraşe şi comune au primit mesaje RO-Alert prin care au fost sfătuiţi să se adăpostească, deoarece zona s-a aflat sub avertizări meteo de fenomene periculoase, pentru unele localităţi fiind emise atenţionări cod galben, în timp ce altele se află sub avertizare cod portocaliu meteorologic.

Oamenii au fost rugaţi să sisteze activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime, să închidă toate ferestrele locuinţei şi ale altor categorii de construcţii.

Apoi, să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar în cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, să nu încerce să le traverseze și să nu se apropie de malurile acestora.

author avatar
Andrei Ștefan
294 afisari
Zenville

Ultimele știri

Klaus Iohannis candidează a treia oară la Președinția României

Vineri să fie? Vineri a fost, e clar și sigur, fără îndoială! Pe la doişpe, nu ştiu care a debranşat România de la reţeau...

Pentru unii – mumă, pentru alţii – ciumă! Angajaţii care vor rămâne fără 50% din salariu după ce Guvernul se pregăteşte să le „taie”...

Guvernul le-a pus "gând rău" angajaţilor din sistemul bugetar care nu atrag fonduri europene. Anumite categorii de funcţionari ar putea pierde până la 50%...
proger