AcasăȘTIRI EXTERNERăzboi în Ucraina. Valul sancţiunilor s-a abătut şi asupra Belarusului. I-au "ars"...

Război în Ucraina. Valul sancţiunilor s-a abătut şi asupra Belarusului. I-au „ars” la bani!

visa-mestercard Război în Ucraina. Valul sancţiunilor s-a abătut şi asupra Belarusului. I-au "ars" la bani!

Belarusul, despre care se spune că sprijină Rusia în invazia din Ucraina, a intrat şi ea în malaxorul sancţiunilor impuse de Occident. Visa și Mastercard au restricționat operațiunile făcute cu cardurile băncilor Sberbank și ale Bank BelVEB, ambele fiind filiale din Belarus ale unor bănci rusești.

”Plata cu cardurile Visa și Mastercard ale băncilor nerezidente a fost restricționată în sistemul terminalelor Sberbank din Belarus din 19 martie”, au afirmat bancherii bieloruşi.

Cardurile nu pot fi folosite în afara ţării

Cardurile Visa și Mastercard emise de bănci din Belarus nu pot fi folosite în afara țării, susțin cei de la birourile de presă ale Sberbank și BelVEB.

Restricții similare se aplică și altor trei bănci din Belarus: Bank Dabrabyt, filiala VTB și Belinvestbank. Oficiali de la Banca Națională a Belarusului nu au dat nicio declarație pe această temă.

Sberbank, BelVEB și VTB au intrat sub sancțiunile impuse de Occident în calitate de filiale ale băncilor rusești.

Visa și Mastercard s-au retras de mult din Rusia

Rușii nu-și mai pot folosi cardurile bancare de 3 săptămâni. Visa și Mastercard au anunțat că şi-au suspendat toate operațiunile în Rusia. Asta înseamnă că oamenii nu vor mai putea folosi nici măcar automatele bancare, nu vor mai putea face plăți online și vor fi nevoiți să retragă banii de la ghișeu, ca în urmă cu câteva decenii.

„Suntem obligați să acționăm astfel, din cauza invaziei neprovocate a Rusiei în Ucraina și a evenimentelor inacceptabile la care am fost martori”, a declarat Al Kelly, directorul general al Visa.

La scurt timp, Mastercard a făcut un anunț similar, calificând războiul Rusiei împotriva Ucrainei drept „șocant și devastator”.

author avatar
Andrei Ștefan
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger