AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin își aduce trupele din Siria. Noua tactică pe...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin își aduce trupele din Siria. Noua tactică pe frontul din Donbas

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin își aduce trupele din Siria. Noua tactică pe frontul din Donbas

Pentru a accelera campania din Donbas, președintele rus Vladimir Putin este obligat să reducă operațiunea militară a Rusiei din Siria.

Rusia a început procesul de retragere a forțelor sale militare din Siria și le concentrează pe trei aeroporturi înainte de a fi transferate pe frontul ucrainean.

Bazele aeriene abandonate ale Federației Ruse sunt transferate către formațiunea politico-militară iraniană Corpul Gărzilor Revoluționare Islamice și organizației libaneze Hezbollah.

Misiunea generalului Alexandr Dvornikov

Numărul exact al militarilor ruși aflați în Siria este în prezent necunoscut. Potrivit Ministerului Apărării, în perioada 2015-18, în țară au fost staționați 63.000 de militari, dintre care aproape jumătate erau ofițeri.

Războiul din Siria a fost condus de noul comandant al trupelor din Ucraina, generalul Alexandr Dvornikov, căruia Putin i-a stabilit sarcina de a obține victoria asupra forțelor președintelui Volodimir Zelenski până la 9 mai.

În mod evident, acest obiectiv nu mai este fezabil. În cele trei săptămâni ale „celei de-a doua faze” a războiului din Ucraina, progresele armatei ruse sunt „minime, în cel mai bun caz”, a declarat la începutul săptămânii un înalt oficial al Pentagonului, scrie Hindustan News Hub.

Armata, urmărită de aceleași neajunsuri

Potrivit acestuia, armata este afectată de aceleași neajunsuri ca și în timpul atacului asupra Kievului: comandamentul „slab”, moralul scăzut și logistica deficitară, ceea ce duc la faptul că ofensiva este „în întârziere”.

Referendumurile privind alipirea „republicilor” Donețk și Lugansk la Rusia, care nu erau prevăzute pentru jumătatea lunii mai, sunt de asemenea amânate – cel puțin până când armata va controla teritoriul lor în interiorul granițelor regiunilor ucrainene. Iar acest lucru poate dura săptămâni, dacă nu luni.

După această „fază”, potrivit Pentagonului, armata rusă a pierdut 25% din puterea sa de luptă. Generalii au intrat în bătălia pentru Donbas cu 92 de grupuri tactice de batalioane (BTG), față de 125-130 la începutul invaziei. Rusia a mai păstrat încă 20 de BTG-uri ca rezervă pe teritoriul său.

author avatar
Tudor Borcea
461 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger