AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia lovește cu rachete Kalibr un transport de arme...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia lovește cu rachete Kalibr un transport de arme din Occident

Rusia atacă Ucraina, cu rachete, dinspre Belarus. Două explozii în nord!

Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă, 21 mai, că forțele sale au distrus un important transport de arme furnizate de Occident în nord-vestul Ucrainei.

„Rachete Kalibr de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune lansate de pe mare au distrus un important transport de arme și echipamente militare furnizate de Statele Unite și țările europene în apropierea gării Malin din regiunea Jitomir”, a informat ministerul într-un briefing.

Armele urmau să ajungă în Donbas

Potrivit ministerului, armele erau destinate forțelor ucrainene din estul regiunii Donbas. Această regiune, predominant rusofonă și controlată parțial de separatiștii pro-ruși din 2014, este în prezent scena unora dintre cele mai intense confruntări din Ucraina.

Din 24 februarie, Ucraina se confruntă cu o ofensivă rusă care vizează, potrivit Moscovei, „denazificarea” țării, acuzând-o de un presupus genocid al populației rusofone.

Țările occidentale au furnizat Ucrainei arme, inclusiv artilerie, rachete antiaeriene și arme antitanc, iar Kievul solicită sprijin suplimentar din partea aliaților săi. De departe cel mai mare contributor la efortul de război al Ucrainei sunt Statele Unite, Congresul american aprobând o uriașă anvelopă de 40 de miliarde de dolari pentru Kiev.

Sâmbătă, președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că războiul poate fi încheiat doar prin mijloace „diplomatice”, în condițiile în care negovierile dintre Moscova și Kiev se află în impas.

Pe 17 mai, un consilier al președintelui ucrainean, Mikhailo Podoliak, a indicat că discuțiile dintre Moscova și Kiev sunt „în așteptare”, considerând că Moscova nu a arătat nicio „înțelegere” a situației. A doua zi, Kremlinul a acuzat Ucraina de „lipsă totală dorință” de a negocia cu Rusia pentru a pune capăt invaziei Ucrainei.

author avatar
Tudor Borcea
1.048 afisari

4 COMENTARII

  1. Asta in jocul video „Rusia e cea mai tare si savanti rusi e cei mai destepti din univers”.
    BOU de jurnalist , ai pus o poza cu racheta ce va trimite Flota Rusa din Marea Neagra langa crucisatorul Moskva.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger