AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Biden semnat un ajutor colosal pentru Kiev / Suma...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Biden semnat un ajutor colosal pentru Kiev / Suma este cât PIB-ul unor țări

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Biden semnat un ajutor colosal pentru Kiev / Suma este cât PIB-ul unor țări

Președintele american Joe Biden a semnat sâmbătă legea care prevede acordarea unui ajutor de aproape 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, în cadrul eforturilor de a spori sprijinul militar în fața invaziei Rusiei, a anunțat Casa Albă.

Senatul a votat joi actul normativ pentru a trimite ajutor Ucrainei, în timp ce țara ripostează la atacurile brutale și neprovocate ale Rusiei.

Măsura a trecut de Camera Reprezentanților, la începutul acestei luni și a mers acum acum la președintele Joe Biden pentru a fi promulgată. În Senat, scorul final a fost de 86 la 11.

Republicanii spun că europenii oferă prea puțin

Biden a semnat pachetul de ajutor în timp ce se află în Coreea de Sud, potrivit unui oficial, proiectul de lege fiind transportat cu avionul la locația președintelui. Joe Biden a plecat joi în prima sa călătorie în Asia în calitate de președinte.

Legislația oferă bani pentru ajutor militar și umanitar, inclusiv fonduri pentru a ajuta forțele militare și de securitate națională ucrainene, pentru a contribui la refacerea stocurilor de echipamente americane trimise în Ucraina și pentru a oferi asistență medicală și de sănătate publică pentru refugiații ucraineni.

Ajutorul pentru Ucraina a fost un domeniu rar de consens bipartizan la Capitoliu, mulți democrați și republicani reunindu-se în jurul apelurilor de a ajuta națiunea aflată în dificultate. Cu toate acestea, unii republicani au criticat faptul că suma este prea mare și că țările europene contribuie prea puțin la ajutorul pentru Kiev.

Biden, care se află la Seul pentru primul său summit cu noul președinte sud-coreean Yoon Suk-yeol, a semnat, de asemenea, un proiect de lege care vizează îmbunătățirea accesului la lapte praf pentru copii, a mai precizat Casa Albă. Penuria de lapte praf în SUA a degenerat în criză politică.

author avatar
Tudor Borcea
265 afisari

3 COMENTARII

  1. REPUBLICANII SPUN CA EUROPENII OFERA PREA PUTIN !, VOI REPUBLICANII DE CE ATI VOTAT CU BIDEN ????????????, AVETI CEVA ARME DE VANDUT IN CAZUL ACESTUI ZIS AJUTOR
    ??.CE TREABA ARE AMERICA CU CE FACE EUROPA ??, BRANZA E PE BANI !,CINE A MULS UCRAINA ?-BIDEN JR !!,DE CE SA PLATEASCA EUROPA CE_A FURAT BIDEN JR ??.
    MINTI BOLNAVE DUC LUMEA LA UN DEZASTRU !.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger