Cauta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia trimite cele mai moderne tancuri separatiștilor din Lugansk – FOTO

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia trimite cele mai moderne tancuri separatiștilor din Lugansk - FOTO / Foto: Twitter

Aceste tancuri de luptă au fost trimise în „Republica Lugansk”. Potrivit Rusiei, blindajul lor le-ar permite să reziste la rachete antitanc, inclusiv la rachetele americane Javelin.

Canalul de televiziune rusesc NTV a anunțat, miercuri, livrarea a 200 de tancuri T-90M către luptătorii separatiști din regiunea Lugansk, așa cum a constatat Army Recognition.

Imaginile difuzate de canalul de televiziune arată o coloană lungă de vehicule blindate care părăsesc fabrica lor din Uralvagonzavod, în orașul Nijni Tagil din centrul Rusiei.

Mai puternic, mai mobil, mai rezistent

„Armata rusă a primit noi tancuri T-90M. Vehiculele de luptă – 200 de unități – au fost deja livrate în zona operațiunii militare speciale. Acestea vor întări unitățile existente ale forțelor armate ruse”, a confirmat pe Telegram jurnalistul de apărare Evgheni Podubni, informează Le Figaro.

De câteva săptămâni, armata ucraineană avansează încet, dar sigur, în autoproclamata republică Lugansk.

Sosirea acestor tancuri pe front este un atu pentru armata rusă. După numărul lor deja: 200 de unități, adică mai mult decât numărul de tancuri Leclerc operaționale pe care le are în prezent Franța.

Apoi, prin calitatea lui, T-90M este astăzi cel mai modern tanc în funcțiune în Rusia, în timp ce tancul T-14 Armata, cel mai avansat, nu este încă în serviciu. Acesta din urmă este, de fapt, o modernizare a tancului T-90A realizată în anii 2010. T-14 Armata a fost prezentat lumii la ediția din 2017 a exercițiului militar Zapad.

În detaliu, T-90M are o mobilitate mai bună, o putere de foc mai mare și o protecție mai eficientă decât predecesorul său. Potrivit generalului de armată Oleg Leonidovici Saliukov, comandantul forțelor terestre ruse, așa-numitul blindaj reactiv este capabil să reziste la rachetele ghidate antitanc, inclusiv la celebrele rachete Javelin, pe care SUA le-a furnizat în număr mare armatei ucrainene.

Tancurile rusești, țintele preferate ale ucrainenilor

Încă de la începutul războiului, fabricile rusești au lucrat la turație maximă pentru a dota armata lor de pe frontul ucrainean cu tancuri T-90 la scară largă. Dacă la începutul războiului, unitățile blindate rusești angajate în Ucraina erau compuse în principal din modele mei vechi T-62, T-64, T-72 sau T-80 din epoca sovietică, T-90, ale căror prime versiuni au fost puse în funcțiune în 1992, sunt din ce în ce mai numeroase pe câmpul de luptă.

Dar T-90 plătesc un preț greu: din cele peste 1.500 de tancuri rusești distruse, avariate, abandonate sau capturate, înregistrate de site-ul Oryx de la începutul războiului, cel puțin 34 sunt T-90, inclusiv șapte T-90M. În septembrie, Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat chiar capturarea unui tanc T-90M „în stare perfectă” în regiunea Harkov.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version