AcasăȘTIRI EXTERNE„Conținut sexual, blasfemii, droguri”. Tiktok, acuzată în SUA că induce în eroare...

„Conținut sexual, blasfemii, droguri”. Tiktok, acuzată în SUA că induce în eroare utilizatorii

„Conținut sexual, blasfemii, droguri”. Tiktok, acuzat în SUA că induce în eroare utilizatorii / Foto: printscreen

Pocurorul statului Indiana, SUA, a depus miercuri o plângere împotriva popularei rețele de socializare TikTok, acuzând-o că a indus în eroare utilizatorii cu privire la protecția datelor și la siguranța conținutului oferit copiilor.

Aplicația, cunoscută pentru videoclipurile sale scurte, muzicale sau parodice, este criticată în mod regulat de autoritățile americane pentru influența sa asupra minorilor sau pentru legăturile sale cu China, compania mamă fiind compania chineză ByteDance.

„Conținut sexual, blasfemii, droguri”

Procurorul general al statului Indiana, SUA, Todd Rokita, a depus două plângeri. Prima acuză TikTok că a minimalizat posibilitatea ca autoritățile chineze să aibă acces la datele personale ale utilizatorilor săi din SUA.

În aceeași ordine de idei, directorul FBI, Christopher Wray, a declarat, luna trecută, în cadrul unei audieri în Congres, că este „extrem de îngrijorat” de activitățile TikTok în SUA.

Și tot mai multe state americane interzic funcționarilor publici să descarce aplicația pe telefoanele de serviciu, iar Texas, de exemplu, a indicat miercuri că va lua „măsuri agresive” împotriva TikTok, informează Le Journal de Montreal.

De partea sa, compania asigură în mod regulat că a pus în aplicare protocoale pentru a se asigura că autoritățile chineze nu au niciodată acces la datele utilizatorilor săi din SUA.

Într-o a doua plângere, procurorul din Indiana a acuzat grupul de inducerea în eroare a minorilor și a părinților acestora, susținând că aplicația „conține doar un conținut sexual «rar» sau «moderat», blasfemii sau referiri la droguri, când, de fapt, aplicația abundă în exemple extreme de astfel de conținut”, potrivit unui comunicat publicat de procurorul general.

„Cel puțin, compania trebuie să le spună utilizatorilor săi adevărul cu privire la caracterul adecvat vârstei conținutului său și la nesiguranța datelor pe care le colectează”, a comentat procurorul în document. „Sperăm că aceste procese vor forța TikTok să se dezvinovățească și să-și schimbe modul de operare”, a adăugat el.

Compania nu a vrut să comenteze. Cu toate acestea, aceasta a dat asigurări într-un mesaj că „integrează bunăstarea copiilor în programele sale” și s-a declarat „încrezătoare că suntem pe calea cea bună” în negocierile cu guvernul american în legătură cu preocupările legate de securitatea națională.

O coaliție formată din opt state americane a anunțat în martie că a lansat o investigație privind algoritmii și metodele de marketing ale TikTok, acuzând-o că încurajează copiii să petreacă tot mai mult timp pe aplicație și că astfel le dăunează sănătății lor mintale.

author avatar
Tudor Borcea
206 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger