AcasăȘTIRI EXTERNEPutin recunoaște independența regiunilor Herson și Zaporojia, urmează Donețk și Lugansk. Sărbătoare...

Putin recunoaște independența regiunilor Herson și Zaporojia, urmează Donețk și Lugansk. Sărbătoare la Moscova / Reacția furibundă a lui Joe Biden – VIDEO

Putin recunoaște independența regiunilor Herson și Zaporojia, urmează Donețk și Lugansk. Sărbătoare la Moscova / Reacția furibundă a lui Joe Biden - VIDEO / Foto: Kremlin.ru

Președintele rus Vladimir Putin a recunoscut independența regiunilor ucrainene Zaporojia și Herson, potrivit decretelor prezidențiale emise joi seara, în ajunul finalizării anexării acestora de către Rusia.

Președintele rus Vladimir Putin a recunoscut joi, prin decret, independența regiunilor ocupate Hherson și Zaporojia din sudul Ucrainei, deschizând astfel calea integrării lor oficiale pe teritoriul Federației Ruse.

Sărbătoare la Moscova

„Ordon să se recunoască suveranitatea și independența de stat” a acestor teritorii din sudul Ucrainei, a decretat Putin în aceste texte.

Vladimir Putin urmează să prezideze vineri, la Kremlin, o ceremonie de semnare a anexării celor patru teritorii ucrainene unde au avut loc referendumuri de anexare în ultimele zile, în regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojia și Herson.

După ce Putin va semna tratatele de aderare a noilor regiuni la Rusia, documentele vor fi înaintate Curții Constituționale a Rusiei. După aceea, Duma de Stat – camera inferioară a parlamentului rus – va trebui să ratifice acordurile, care vor fi apoi trimise la Consiliul Federal, camera superioară a acestuia, pentru aceeași procedură.

Rusia se pregătește să oficializeze vineri, de la ora 12.00, anexarea regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojia. Vladimir Putin va ține „un discurs important”, adresându-se și Dumei de Stat potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Traficul va fi interzis într-o mare parte a centrului orașului pentru a face loc unui concert, potrivit presei ruse. Este posibil ca președintele rus să-și facă apariția. Liderii politici instalați de Moscova în cele patru regiuni ucrainene au sosit deja în capitala rusă, potrivit presei locale.

Biden: „Niciodată, niciodată, niciodată”

De partea sa, președintele american Joe Biden s-a angajat să nu recunoască „niciodată, niciodată, niciodată” rezultatele referendumurilor „orchestrate de Rusia” în Ucraina.

„Vreau să fiu foarte clar în legătură cu acest lucru: Statele Unite nu vor recunoaște niciodată, niciodată, niciodată, niciodată pretențiile Rusiei asupra teritoriului suveran al Ucrainei”, a declarat președintele american la un summit la Washington al liderilor insulelor din Pacific.

„Aşa-zisele referendumuri au fost o parodie, o parodie absolută. Rezultatele au fost orchestrate la Moscova”, a adăugat preşedintele Biden, salutând „sacrificiul” ucrainenilor pentru „a-şi salva poporul şi a menţine independenţa ţării lor”.

UE și Kievul au denunțat deasemenea aceste referendumuri, pe care le consideră ilegale, ilegitime și fără valoare de drept.

 

author avatar
Tudor Borcea
738 afisari

9 COMENTARII

  1. Felicitari armatei Rusiei si succes in continuare in lupta cu Diavolul drogat si poponar NATO

  2. Senilul Biden crede că este stăpânul întregii lumi și numai ceea ce vor SUA se va realiza. Nu pot decât să-mi amintesc de războiul lor cu fosta Jugoslavie, unde au folosit tot felul de armamente și muniții, inclusiv cu uraniu sărăcit și cu grafit, numai pentru a destructura un stat, spărgându-l în stătulețe mai mici unde nici acum nu este liniște deplină, Balcanii devenind iarăși un butoi de pulbere. Atunci, toate statele, cu unele excepții, au sărit, la comandă americană, să recunoască stătulețele respective, inclusiv ONU, care acum are altă poziție, în cauză fiind implicată Rusia. De ce acolo s-a putut, fiind create premisele pentru alte astfel de situații și în alte zone?

  3. & Un mesaj clar din partea lui Putin de concediere a „profesionismului militar”, a celor ce își apăra țara pentru sume și funcții negociabile, ?

  4. tragedie absoluta a fost anexarea arhipelagului Hawaii:
    -au votat numai marinarii americani de la Pearl Harbour,
    „bashtinashii” nu pe motiv ca era „analfabeti”

    in Hawaii exista miscare suveranista (!)
    primul lucru pe care-l vor face va fi spargerea telescoapelor de pe Mauna Kea si rest,
    de pe muntii LOR sfinti.

    • interesul american pentru „statul federal america Hawaii”,
      interesul systemului stat paralel
      este foarte concret:
      -Hawaii da 2 ca’catzi mari si lati in Senatul american,
      cot la cot cu cei 2 senatori din California-cela mai mare stat,40 de milioane de ……californieni,
      cot la cot cu cei 2 senatori ai Texasului,etc.

      nu stim de ce nu au anexat Izrealu

      • Visul lor este sa anexeze Ucraina sau ce mai rămâne din ea daca mai rămâne și atunci guvernatorul Zele intra și în NATO

  5. & Foaie verde de folclor
    Luptătorul din popor
    Care luptă cu securea,
    Va rebrendui oștirea, ?
    „maxtor”, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger