AcasăȘTIRI EXTERNEForțele Rusiei primesc noile tancuri T-14 Armata. Data coincide cu prevăzuta invazie...

Forțele Rusiei primesc noile tancuri T-14 Armata. Data coincide cu prevăzuta invazie a Ucrainei

Armata Rusiei primește noile tancuri T-14 Armata. Data coincide cu prevăzuta invazie a Ucrainei

Recent, șeful direcției de informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, generalul de brigadă Kirilo Budanov, a afirmat că Rusia are peste 92.000 de militari la granița cu Ucraina și că un atac se pregătește până la sfârșitul anului sau începutul anului viitor. Informații care au fost coroborate cu cele ale SUA și care sunt negate de Kremlin.

Oficialii ruși au informat însă că primele modele ale noului tanc T-14 Armata vor fi livrate „până la sfârșitul anului”.

„Unități de natură combinată”

Iar Pentagonul susține că Rusia continuă să-și sporească trupele în apropierea graniței cu Ucraina

Statele Unite continuă să vadă adăugiri la forțele ruse în apropierea graniței ruso-ucrainene, a declarat luni purtătorul de cuvânt al secretarului american al Apăririi, John Kirby, citat de Tass.

Solicitat să comenteze despre rapoartele care spun că trupele ruse staționează în apropierea graniței ruso-ucrainene, el a spus: „Urmărim acest lucru îndeaproape. Și în ceea ce privește cifrele, nu aș intra într-o evaluare (…) Dar vă pot spune că continuăm să vedem mișcare, continuăm să vedem adăugiri la forțele lor”, a spus el, referindu-se la „unități de natură combinată”.

Livrat „unităților operaționale ale armatei ruse”

Dezvăluit oficial pe 9 mai 2015, în timpul marii parade militare anuale organizată la Moscova pentru a comemora sfârșitul Marelui Război Patriotic împotriva Germaniei naziste, tancul T-14 Armata, dezvoltat de Uralvagonzavod, ar fi trebuit să intre în serviciu înainte de 2020. Cel puțin, acesta era obiectivul declarat la acea vreme.

În plus, s-a vorbit despre livrarea a 2.300 de exemplare forțelor terestre ruse. Cu toate acestea, aceste ambiții au fost revizuite în scădere, deoarece este vorba despre livrarea a 500 de unități până în 2027.

Însă, o informație trecută oarecum cu vederea a fost dezvăluită de oficialii ruși. 20 de tancuri de ultimă oră T-14 Armata vor fi livrate „unităților operaționale ale armatei ruse” până la sfârșitul anului 2021, a declarat în urmă cu câteva zile șeful interimar al Biroului 47 al Reprezentanței Militare, maiorul Dmitri Repin.

Declarația lui Repin a fost făcută cu ocazia vizitei viceministrul rus al Apărării, Alexei Krivorușko, la Uralvagonzavod din Nijni Taghil, oraș din regiunea Sverdlovks, în Urali.

Krivuroșko a inspectat „fabricarea tancurilor de luptă principale T-14 Armata și T-90 Proryv și a ținut o reuniune privind dezvoltarea blindatelor și echipamentului militar al forțelor terestre”.

Dmitri Repin nu a precizat unitățile unde va avea loc livrarea tancului T-14 Armata.

O versiune fără pilot, în dezvoltare

T-14 Armata este un tanc de 57 de tone, propulsat de un motor diesel CTZ A85-3A cu 16 cilindri dispuși în „X”, cu o putere de 1.500 CP.

Operat de un echipaj de trei oameni ocrotiți într-o capsulă blindată cu mai multe straturi, separată de muniție, tancul este dotat cu o turelă teleoperată, pe care este montat un tun de calibrul 125 mm, și o suită de senzori de înaltă rezoluție, radare, camere și un sistem de protecție activă de tip Afganit.

Armamentul său este completat de rachete antitanc Sokol, o mitralieră de 12,7 mm și un tun de 30 mm. O versiune fără pilot este, de asemenea, în curs de dezvoltare.

author avatar
Tudor Borcea
1.118 afisari

2 COMENTARII

  1. ,,Cum ar fi sa le convina si americanilor intrarea rusilor
    in ucraina ”. Imi vine sa zambesc de ce am scris ,da mai
    stii.
    Oricum ucraina este un cartof fierbinte mare pt. Rusia ,
    o tin pe loc si ii sporesc cheltuielile. Nu este exclus sa
    convina situatia asta ,unora de prin ue ,UK, poate si
    Turciei si Chinei .
    Alta situatie de supravegheat ,ar fi daca sau nu, Rusia
    se mobilizeaza in zona tarilor baltice ,unde NATO si USA
    se manifesta intr-un mod important.Daca Rusia nu se
    mobilizeaza serios ,inseamna ca sunt cooperari ,care
    depasesc intelegerea multora.

  2. Ce sa faci,Borcea ,inainte sa bage tancurile rusii au uitat sa ceara voie americanilor,tie si lui Radu Tudor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger