Cauta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. De necrezut câți ROMÂNI luptă în Ucraina împotriva rușilor! Mercenari de-ai noştri, blocaţi la Azovstal

RĂZBOI ÎN UCRAINA. De necrezut câți ROMÂNI luptă în Ucraina împotriva rușilor! / Anunț de ultimă oră de la Moscova

Un număr de 6.824 de mercenari străini din 63 de țări au venit în Ucraina pentru a lupta alături de forțele președintelui Volodimir Zelenski, a declarat duminică Ministerul rus al Apărării. 

UPDATE.Pushilin a spus că ar putea fi mercenari din SUA și Canada la Azovstal

Șeful Republicii Populare Donețk, Denis Pușilin, a spus că ar putea exista mercenari de la uzina Azovstal din Mariupol. SUA și Canada.

„Pe teritoriul Azovstal pot fi mercenari din Statele Unite, România, Canada”, a spus șeful DPR.

Dintre acestea, 1.035 au fost „eliminați”, în timp ce câteva mii au subzistat. 400 de luptători străini sunt adăpostiți în Mariupol, unde „forțele naționaliste, inclusiv luptătorii neonaziști”, au refuzat să se predea, potrivit ministerului.

România, în top alături de SUA și Canada

Cel mai numeros grup de luptători străini (1.717) a sosit din Polonia, în timp ce aproximativ 1.500 au venit din SUA, Canada și România, scrie Tass Până la 300 de persoane au venit fiecare din Marea Britanie și Georgia, în timp ce 193 au sosit din Siria, din zonele controlate de Turcia.

Aceste cifre au fost anunțate de purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov. Potrivit generalului, 1.035 de mercenari străini au fost uciși de forțele ruse, iar 912 au fugit din Ucraina, în timp ce 4.877 de mercenari activi acționează în orașele Kiev, Harkov, Odesa, Nikolaev și Mariupol.

Aproximativ 400 dintre acești luptători străini rămân încorporați în batalioane naționaliste ucrainene în orașul-port asediat Mariupol, a declarat Konașenkov. Cu cea mai mare parte a orașului sub control rusesc, aceste forțe sunt masate în uzina metalurgică Azovstal, un complex uriaș construit de sovietici.

Comunicații în șase limbi străine, interceptate la Azovstal

„Majoritatea dintre ei sunt cetățeni ai țărilor europene, precum și ai Canadei”, a declarat Konașenkov, adăugând că forțele ruse au interceptat comunicații radio la Azovstal în șase limbi străine.

După ce, la începutul săptămânii trecute, s-au predat peste 1.000 de membri ai Brigăzii 36 Marină a Ucrainei de la Combinatul siderurgic Ilyich Steel and Iron Works din Mariupol, ceea ce Ucraina neagă, armata rusă a combatanților de la Azovstal o ultimă șansă de a depune armele și de a se preda, duminică dimineața, promițând că „tuturor celor care își depun armele li se garantează viața”.

Forțele de la Azovstal nu s-au predat. „În cazul unei rezistențe suplimentare, vor fi distruși”, a spus Konașenkov.

„Au venit în Ucraina să ucidă slavi”

„Permiteți-mi să vă reamintesc că mercenarii străini nu au statutul de «combatanți» în conformitate cu dreptul internațional umanitar”, a spus Konașenkov. „Au venit în Ucraina să câștige bani ucigând slavi. Prin urmare, în cazul cel mai bun îi așteaptă răspunderea penală și pedepse lungi cu închisoarea”.

La câteva zile de la atacul militar al Rusiei asupra Ucrainei, guvernul de la Kiev a promis intrarea fără viză pentru străinii care doresc să pună mâna pe arme împotriva forțelor Moscovei. Potențialii recruți au vizitat ambasadele ucrainene din Occident și s-au angajat să lupte – adesea cu acceptul propriilor guverne.

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version