AcasăȘTIRI EXTERNEȘacalii de la FMI, la Kiev! / Suma URIAȘĂ pe care o...

Șacalii de la FMI, la Kiev! / Suma URIAȘĂ pe care o vrea Zelenski pentru reconstrucția Ucrainei

volodimir zelenskiȘacalii de la FMI, la Kiev! / Suma URIAȘĂ pe care o vrea Zelenski pentru reconstrucția Ucrainei

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat duminică seară că a discutat cu directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva, despre stabilitatea financiară şi reconstrucţia țării după încheierea conflictului militar.

„Am discutat cu directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, despre problema asigurării stabilităţii financiare a Ucrainei şi despre pregătirile pentru reconstrucţia post-război”, a anunțat Volodimir Zelenski, pe Twitter.

„Deocamdată, am elaborat planuri şi am analizat perspectivele. Sunt sigur că, în continuare, vor apărea rezultate de pe urma cooperării între FMI şi Ucraina”, a subliniat liderul de la Kiev.

FMI, gata să împrumute bani Ucrainei

La rândul său, directorul FMI, Georgieva, a apreciat discuţia ca fiind foarte bună „Continuarea sprijinului economic din partea partenerilor Ucrainei este esenţială pentru a pune bazele reconstrucţiei unei Ucraine moderne şi competitive”, a afirmat Kristalina Georgieva, într-un tweet.

Ucraina vrea 50 de miliarde de dolari de la G7

Pe de altă parte, premierul Ucrainei, Denis Şmihal, a afirmat că va participa la Washington la reuniunile Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, în cadrul acţiunilor de a obţine asistenţă financiară urgentă şi fonduri pentru reconstrucţie.

Consilierul lui Zelenski, Oleg Ustenko, a afirmat că este nevoie de „aproximativ 50 de miliarde de dolari timp de șase luni pentru a uita de această problemă pentru o vreme”. Banii ar urma să vină de la țările G7, potrivit surselor de la Kiev. Sau cel puțin asta așteaptă Zelenski, un ajutor masiv din partea marilor puteri economice de pe glob.

Kristalina Georgieva, directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), a afirmat în urmă cu câteva zile că, din cauza războiului şi a sancţiunilor, proiecţiile în cazul Ucrainei sunt catastrofale.

author avatar
Andreea Vlad
903 afisari

3 COMENTARII

  1. VRABIA MALAI VISEAZA SI CALICUL COMANDARE (POMANA ) !,CAM ASTA VISEAZA ZELINSKY. CAND A AVUT TIMP SA EVALUEZE PAGUBELE REALE ALE UCRAINEI ?,CAT IL VOR COSTA : EXPERTIZARILE ,PROIECTELE DE CONSTRUCTII SI REPARATII ,MATERIALELE ,FORTA DE MUNCA ? ,DAR ZELINSKY VREA SCURT 50 DE MILIARDE $!! ,MACAR A SPUS IN CE MONEDA VREA BANII !!.

  2. Cu atatia milieardari ucrainieni, mai cere bani???! Nici america nu are atatia milieardari. De unde or fi facut atatia bani in ucraina?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger