AcasăȘTIRI EXTERNEUcraina a făcut un pas decisiv pentru aderarea la Uniunea Europeană

Ucraina a făcut un pas decisiv pentru aderarea la Uniunea Europeană

ucrainaUcraina a făcut un pas decisiv pentru aderarea la Uniunea Europeană

Ucraina a finalizat completarea chestionarul pentru aderarea la Uniunea Europeană, iar Comisia va trebui să emită o recomandare cu privire la respectarea criteriilor de aderare.

Kievul se așteaptă ca recomandarea să fie pozitivă, a precizat un reprezentant al Biroului Preşedintelui Volodimir Zelenski.

„Astăzi, pot spune că documentul a fost completat de partea ucraineană”, a declarat, duminică seară, Igor Zhovkva, directorul adjunct al Biroului Preşedintelui Volodimir Zelenski, pentru televiziunea publică ucraineană.

Ucraina speră să devină ţară candidată la aderarea la Uniunea Europeană în luna iunie

Zhovkva a precizat că Ucraina se aşteaptă să dobândească statutul de ţară candidată la aderarea la UE în luna iunie, în timpul unei reuniuni programate a Consiliului European.

Consiliul European urmează să se reunească pe 23-24 iunie, potrivit programului Consiliului de pe site-ul său.

„În continuare, va trebui să începem negocierile de aderare. Iar după ce vom purta aceste discuţii, putem vorbi deja despre aderarea deplină a Ucrainei la UE”, a declarat Zhovkva.

În 28 februarie, preşedintele Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare a ţării la Uniunea Europeană.

author avatar
Andreea Vlad
158 afisari

3 COMENTARII

  1. MUEREA PROASTA ISI RIDICA POALELE INAINTE SA AJUNGA LA RAU !!,ASA SI PROPAGANDA UCRAINEANA SE VEDE DEJA IN UE IN IUNIE !!, MAI INTAI SA VEDETI CAND SE TERMINA RAZBOIUL !,VEZI CE MAI RAMANE DIN UCRAINA !!, VEZI DACA SE INDEPLINESC CONDITIILE DE ADERARE !, SI NU UITATI CINE CU CINE V-A NEGOCIA !?.

  2. Adică a făcut o cerere. Ce-i decisiv în asta? Turcia a făcut cererea aia de vreo 40 de ani.

  3. Ucraina corupta vrea in UE sa-i refaca tarile Europei tot ce-a daramat cu parodia asta de actor patriot pe care o are in fruntea tarii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger