AcasăȘTIRI EXTERNEPolonia vrea să aducă Rusia în fața justiției internaționale / Masacrul în...

Polonia vrea să aducă Rusia în fața justiției internaționale / Masacrul în care 22.000 de oameni au pierit

Polonia vrea să aducă Rusia în fața justiției internaționale / Masacrul în care 22.000 de oameni au pierit

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat duminică că va aduce în fața justiției internaționale masacrul de la Katyn – uciderea a aproape 22.000 de polonezi de către poliția lui Stalin, în 1940.

„Genocidul nu cunoaște un termen de prescripție. De aceea voi cere ca acest caz să fie decis de tribunalele internaționale. Vom depune petițiile corespunzătoare în curând”, a anunțat Duda într-un discurs cu ocazia comemorării a 82 de ani de la masacru, referindu-se la „agresiunea brutală a Rusiei împotriva Ucrainei independente și democratice”.

 

Și atunci, Rusia a dat vina pe „naziști”

„Această crimă trebuie judecată definitiv și desemnați autorii ei”, a adăugat el, fără a preciza de ce instanță intenționează să sesizeze și cine vor fi învinuiții, scrie RTBF.

Duminică a fost, de asemenea, ziua a cărei dată a corespuns celei de-a 12-a comemorări a dezastrului aerian de la Smolensk, în care și-au pierdut viața 96 de persoane, la 10 aprilie 2010, inclusiv președintele polonez Lech Kaczynski, care se afla în Rusia pentru a aduce un omagiu victimelor masacrului de la Katyn.

În urma invaziei URSS a regiunilor poloneze de est în cadrul pactului germano-sovietic din septembrie 1939, 22.000 de ofițeri polonezi, prizonieri ai Armatei Roșii, au fost împușcați în pădurea din Katyn și Mednoie (Rusia), precum și la Harkov (Ucraina).

Timp de decenii, Uniunea Sovietică a dat vina pe naziști pentru acest masacru. Abia în aprilie 1990, liderul sovietic Mihail Gorbaciov a recunoscut responsabilitatea țării sale, prezentând ordinul scris de Stalin.

„A fost o crimă de genocid comisă de sovietici asupra unor victime complet lipsite de apărare. Nu a fost niciodată pedepsită. În schimb, am primit minciuna despre Katyn”, a susținut Duda. El s-a referit la „ un scurt episod de la începutul anilor 1990 sub președintele Boris Elțin, când s-a acceptat în sfârșit că „autoritățile staliniste” sunt responsabile pentru masacrul de la Katyn”.

Dar, a continuat el, „Nu au fost luate alte măsuri. Ancheta asupra crimelor a fost abandonată și niciunul dintre autori nu a fost pedepsit vreodată. În timp ce Rusia lui Putin glorifică din nou, de zeci de ani, pe Stalin și Uniunea Sovietică. Minciuna despre Katyn a revenit în grație”.

author avatar
Tudor Borcea
309 afisari

8 COMENTARII

  1. daca gorbaciv agent nwo a zis clar asa este, baba vanga nu a raspuns la semnalele de fum ?

  2. Adevarat holcastul Katyn. Dar nu stiu cati din macelarii orci mai traiesc si azi au trecut 85 de ani orca moare repede .

  3. Pai nu ca asa fac ei. Nu orca e responsabila in est ci americanu. Nu ei au omorat si in vest ci nemtii. Nu ei au ingropat de vii ovrei ci romanii si tot asa. Ei nu violeaza nu fura nu nimic in Germania.

  4. Uite timp ce ei omoara sistematic conform planului orc, la Siret romanul ortodox alti crestin, ovreii dar si musulmanii turci cort langa cort ajuta cu mancare si medicamente sarmale, kebab si kuser. Credeti ca in 40 era altfel?
    Nu.

  5. Acelasi Tache Ianche si Katir de mii de ani. De mii de ani aci nu au fost omorati oameni ci doar ajutati. Sa stea sau sa plece. De mii de ani. De mii.

  6. Iata dragoste.
    Ce e dragostea? Nu sa te ciuguli pe la cur. Ci sa scapi de raul suprem.
    Iata dragostea divina cum lucra prin crestin prin iudeu prin musulman fara sa banuie nimeni nimic.
    Cand o sa te intrebe cineva ce e dragostea?
    iata… Arata, destanuie. Asta spala si usuca raul suprem.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger