AcasăȘTIRI EXTERNELa 101 ani, conduce cel mai mare aeroport din Canada

La 101 ani, conduce cel mai mare aeroport din Canada

La 101 ani, conduce cel mai mare aeroport din Canada

În ciuda vârstei record, lui Hazel McCallion i-a fost prelungită funcția de șef al Autorității Aeroporturilor din Greater Toronto, în Canada. Ea va rămâne director al aeroportului celui mai mare oraș din țară încă trei ani.

Centenara este obișnuită cu funcții de conducere. A fost timp ce 36 de ani primar în Mississauga, un oraș de la periferia Toronto, cu o populație de peste 700.000 de locuitori.

„Hurricane Hazel”

Avea 94 de ani când a părăsit frâiele celui de-al șaselea oraș ca mărime din țară, în 2014. Trei ani mai târziu, deși menținea posturi politice de consilier, în special al premierului din Ontario, a fost numită la conducerea autorității Consiliul de administrație al Autorității Aeroporturilor din Greater Toronto.

Cea care a fost jucătoare profesionistă de hochei când era tânără are un stil direct și combativ și a marcat viața politică canadiană, fiind poreclită „Hurricane Hazel”. Numele său a devenit cel al unei școli, al unei biblioteci, al unei parade și, de asemenea, al unei echipe de baseball, scrie 20 Minutes. Există chiar și un proiect de cale ferată care ar trebui să se numească Hazel McCallion.

Omar Alghabra, ministrul transporturilor din Canada, a felicitat-o ​​pe Hazel McCallion, lăudându-i cele patru decenii de serviciu în folosul comunității și salutând faptul că va „supraveghea și ghida cel mai mare aeroport al Canadei”. Cu o lună mai devreme, ea și-a păstrat și rolul de consilier special al Universității din Toronto-Mississauga.

author avatar
Tudor Borcea
644 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger