AcasăȘTIRI EXTERNEChina va înghiți Taiwanul „indiferent de poziția SUA” / Soarta Taipeiului se...

China va înghiți Taiwanul „indiferent de poziția SUA” / Soarta Taipeiului se joacă acum

China va înghiți Taiwanul „indiferent de declarațiile SUA” / Soarta Taipeiului se joacă acum

China continentală și Taiwan se vor uni, în ciuda declarațiilor SUA care sprijină independența Taipeiului, a insistat Ministerul de Externe de la Beijing.

Autoritățile chineze intenționează să asigure cu orice preț unitatea Chinei continentale cu Taiwanului, indiferent de declarațiile SUA, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian.

„Suntem gata să luăm cele mai mari măsuri”

„Problema Taiwanului este problema numărul unu a politicii interne a țării noastre. China ar trebui, și cu siguranță va fi unificată, suntem gata să luăm cele mai mari măsuri pentru o unificare pașnică cu Taiwan”, a spus Zhao într-un briefing, ca răspuns la o întrebare a Tass în ceea ce privește modul în care Beijingul evaluează declarația recentă a Washingtonului cu privire la inadmisibilitatea reunificării prin forță a Taiwanului cu China continentală.

Purtătorul de cuvânt a reiterat, de asemenea, că anterior Armata Populară de Eliberare a Chinei și-a exprimat poziția fermă cu privire la inadmisibilitatea ingerinței Washingtonului în afacerile interne ale Chinei. El a subliniat că autoritățile chineze intenționează să intercepteze cu severitate încercările separatiștilor taiwanezi de a se disocia de China continentală.

Principiul „o singură Chină”

„În problema Taiwanului, SUA ar trebui să respecte principiul «o singură Chină». Statele Unite sunt obligate să înceteze să mențină contactele oficiale cu Taiwan și să refuze să efectueze exerciții militare comune cu Taipei, precum și să nu mai vândă arme către Taipei”, a conchis diplomatul.

El a subliniat că Beijingul cere de la Washington să-și respecte obligațiile în temeiul acordurilor bilaterale. După cum a declarat anterior consilierul prezidențial al SUA pentru securitate națională, Jake Sullivan, autoritățile americane vor face totul pentru a preveni reunificarea Taiwanului cu China continentală prin forță.

SUA au întrerupt relațiile diplomatice cu Taiwan în 1979 și le-au stabilit cu China. Recunoscând politica „o singură Chină”, Washingtonul continuă să mențină contacte cu insula și să-i furnizeze arme. Acest lucru provoacă proteste ale Chinei continentale, care consideră Taiwanul parte a teritoriului său și avertizează cu hotărâre împotriva oricăror aspirații separatiste.

author avatar
Tudor Borcea
27.995 afisari

30 COMENTARII

  1. Asa ar fi normal daca Taiwanul a fost vreodata parte din China.pe de alta parte,voi sunteti comunisti,niste bolsevici nenorociti,condusi de un dictator.Daca sunteti asa de ” corecti,cinstiti „,cum ramane cu Tibetul ? Pe care l-ati cotropit,acolo ati ucis,si acum in Tibet teroarea duduie,vorba lui Socatzu.Si cu ce drept vreti sa-i obligati pe Taiwanezi sa triasca sub comunism ? Lasati oamenii in libertate,si-au construit o Tara ultramoderna,cu nivel de trai f.ridicat,taiesc in democratie liberi,iar pe voi va mana pofta sa puneti jugul pe ei.

  2. Corect, lăsați taiwanezii să fie înarmati de amerloci cu rachete nucleare cu care poate sa dea Chinei în cap și asa China sa fie șantajata permanent de mafiotii care conduc US și care i-au furat alegerile lui Trump. Bai idiotule care ai postat înaintea mea, o doare undeva pe China de 20 mil de taiwanezi. Ea vrea sa stăpânească rutele maritime dintre China și Taiwan pe unde circula o treime din traficul mondial maritim de mărfuri. Vezi ca ești prost? Numai fobia de comuniști va întunecă minte, „democraților”.

  3. si? ce va face SUA ?
    o sa ii abandoneze SUA pe taiwanezi cum a facut in Vietnam cand si-au abandonat aliatul sud vietnamez lasandu-l in mana comunistilor nord vietnamezi dupa ce au lasat in urma lor o groaza de morti de ambele parti ? vom vedea ! ” pretenii ” la nevoie se cunosc…………zise un sud vitnamez ce a scapat prin fuga de acolo

  4. Sigur ca o sa il ia, nu ii poate nimeni opri. Nu sant de acord cu China si politica lor opresiva comunista. Dar nici cu SUA, mai ales dupa ce se intampla in ultimii ani se pare ca sant mult mai rau decat chinezii.

    • Pentru Anonim: invata sa scrii in limba romana. Ori sunt, ori sint. Sant, cum scrii tu nu este verb ci o contractie a lui sfant. De ce sunteti toti asa de needucati?

  5. Le gaseste repede si la astia niste cazuri de covid peste norma , ii baga in inchisoare colectivs si infometare si se bat cu pumnii in piept ca ai marit tarisoara china!!!Cine rahat sa vrea sa se alipeasca cu ceva mai rau decat traiesc in prezent???!!!

  6. Stati jos. N-ati înțeles nimic. Va reamintesc: rubla e în scădere și în curând n-o sa mai facă doi bani.
    Adică, mâncați raha.t degeaba!
    Asa de convinși ca acolo e foarte bine, emigrați în rusia, gogaldailor.

  7. Bai Vasi prost crasi, Rusia și China fac război pentru ca nenorociții care conduc US și UK incita Ucraina și Taiwanul sa se înarmeze nuclear, evident cu ajutorul lor (amerlocilor și curvelor de englezi) pentru a-i santaja astfel pe rusi și pe chinezi. Dar Ucraina și Taiwanul vor cădea ca doua popice iar Rusia și China vor ieși mai puternice din aceste confruntări. Lor li se va alătură și India pe care acum US încearcă sa o pedepsească. US va pedepsi toată lumea pana când vor rămâne singure și se vor prăbuși. Asa ca Romanica trebuie sa privească spre piețele de materii prime și cele de desfacere din Est, pentru a se salva de la dezastru. La yankei trebuie sa le spună go home iar dacă vor sa se bata cu rusii sa o facă la amerloci acasă. Cei care conduc Ro altfel sunt fie slugi fie trădători.

  8. Bancherii sunt falimentari nu au cum sa mai rezolve criza.Asa ca provocarea unui razboi mondial sterge orice grija minora cum ar fi falimentul burselor

  9. China are nevoie de spatiu vital. Sant prea multi pe un petic de pamant. Le sugerez sa mearga in Siberia unde este f. mult pamant si nelocuit.

  10. 90% din productia de semiconductoare-cipuri este concentrata in taiwan, este o parghie economico politica inestimabila, si dupa parerea mea disputa asta tot va pocni la un moment dat. Curiozitatea mea este cu ce bani s-au realizat investitiile respective, ca ma gandesc ca americanii daca le-ar fi facut le faceau la ei acasa .

    • Eheeeee povestea e lunga si complicata.Dar banii intr-adevar sunt ai lor nu ai americanilor.Ai judecat foarte corect felicitari.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger