Cauta

Erdogan amenință direct Grecia. „Rachetele Turciei pot lovi Atena” – VIDEO

Erdogan amenință direct Grecia. „Rachetele Turciei pot lovi Atena” - VIDEO / Foto: Facebook

„Dacă nu vă păstrați calmul, o țară ca Turcia nu va fi un simplu spectator”, a avertizat președintele turc, Recep Tayyip Erdogan.

Turcia a avertizat Grecia că o rachetă ar putea lovi capitala elenă dacă „nu vă păstrați calmul”, intensificându-și și mai mult retorica împotriva Atenei.

„Va lovi Atena. Ei bine, bineînțeles că o va face”

„Acum am început să ne fabricăm propriile rachete”, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan în timpul unui discurs susținut duminică la Samsun, în nordul Turciei.

„Bineînțeles, această producție îi sperie pe greci. Când spui Tayfun, grecii se sperie și spun: Va lovi Atena. Ei bine, bineînțeles că o va face”. Tayfun, care în turcă înseamnă „taifun”, este o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune dezvoltată de Turcia.

Erdogan announced that Turkish-made missiles will hit Athens if necessary.

Racheta a fost testată în octombrie deasupra Mării Negre și a lovit o țintă la o distanță de aproximativ 560 de kilometri, o rază de acțiune mai mult decât dublă față de cea a rachetelor actuale din arsenalul Turciei.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tayfun Gerekirse Atina'yı Vurur"

„Dacă nu vă păstrați calmul, dacă încercați să cumpărați ceva (pentru a vă înarma) de aici, de acolo, din America până în insule, o țară ca Turcia nu va fi un spectator. Trebuie să facă ceva”, a adăugat Erdogan, informează Politico.

Turcia și-a intensificat retorica împotriva Greciei în ultimele luni, pe fondul a ceea ce Ankara consideră a fi o consolidare militară tot mai mare pe insulele grecești din Marea Egee, aflate în apropierea coastei Turciei.

Într-o amenințare repetată și subtil voalată, Erdogan a spus: „Putem descinde brusc într-o noapte, când va veni momentul”.

Turkish First Tayfun Short Range Ballistic Missile was Successfully Test Launch

Săptămâna trecută, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a avertizat Grecia să înceteze militarizarea insulelor din Marea Egee, în caz contrar Ankara „va lua măsurile necesare pe teren”.

În ciuda faptului că sunt aliați NATO, Turcia și Grecia sunt în dezacord de zeci de ani din cauza mai multor dispute bilaterale, inclusiv a granițelor maritime, a revendicărilor suprapuse asupra platformelor lor continentale și a disputei de lungă durată privind Cipru.

Grecia a făcut mai multe apeluri la aliații săi occidentali să pună capăt retoricii incendiare a Turciei.

Ultimele stiri

  • Se schimbă legea pentru şoferi. În ce condiţii rămân conducătorii auto 10 ani fără permis sau fac închisoare 15-25 ani
  • Planul premierului Ciolacu pentru salariați: deduceri din impozit pentru angajații cu copii și introducerea salariului minim european
  • Recuperatorii Comisiei Europene, neputincioși în fața țepelor trase de ONG-uri
  • Cum s-a revenit la “soluția Firea” pentru termoficarea Capitalei după datoria de 1 miliard de lei acumulată în 4 ani cu Nicușor Dan
  • Selly, vlogger-ul care a făcut avere din zona virtuală, se revoltă împotriva Inteligenţei Artificiale. Discurs halucinant la summitul NATO
  • Droguri și violență în Europa: Autostrada Cocainei
  • Călătoria în China: lui Putin nu-i pasă de sancțiunile americanilor
  • Lecție pentru Rapid: Mourinho, la un pas de Turcia!
  • „Legea Mbappe” aruncă în aer fotbalul!
  • Prăbușire masivă. UE, tot mai dependentă de importuri
  • Exit mobile version