AcasăȘTIRI EXTERNEProteste violente în Grecia. Mulțimea, furioasă după ce un tânăr de etnie...

Proteste violente în Grecia. Mulțimea, furioasă după ce un tânăr de etnie romă a fost împușcat de poliție – VIDEO

protesteProteste violente în Grecia. Mulțimea, furioasă după ce un tânăr de etnie romă a fost împușcat de poliție - VIDEO

Proteste violente în Grecia. La Salonic și Atena, au avut loc ciocniri între protestatari și forțele de ordine. Oamenii au ieșit în stradă după ce un adolescent de etnie romă a fost împușcat de poliție.

Majoritatea protestatarilor sunt și ei de etnie romă.

Protestarii au folosit cocktailuri Molotov

Pe imaginile publicate online se vede cum mulțimea furioasă aruncă cocktailuri Molotov în forțele de ordine. Aceștia au răspuns cu gaze lacrimogene. Protestatarii au dat foc și unor obiecte pe o stradă, iar agențiile de presă relatează că s-au aruncat cu pietre către biroul Parchetului din Salonic.

S-a ieșit în stradă și în capitala Atena. Membrii ai comunității rome, dar și ONG-uri pentru drepturile omului acuză autoritățile elene de rasism.

Oamenii au ieșit în stradă după ce un adolescent de etnie romă a fost împușcat de un ofițer de poliție care îl urmărea pentru presupus furt de benzină. Potrivit informațiilor din anchetă, tânărul își alimentase mașina cu benzină în valoare de 20 de euro, după care a plecat fără să plătească.

Băiatul a fost împușcat în cap

Cotidianul Kathimerini a relatat că ulterior băiatul a condus periculos maşina în timp ce era urmărit de poliţişti pe motociclete.

După ce automobilul a fost oprit, un ofiţer de poliţie, în vârstă de 34 de ani, a tras un glonţ care a trecut prin geamul lateral şi prin tetieră şi a lovit capul băiatului.

Băiatul de etnie romă a fost împuşcat în zona capului şi se află internat, în stare gravă.

author avatar
Andreea Vlad
462 afisari

6 COMENTARII

  1. Ala a tras pentru 20 de euro, care nici macar nu erau ai lui ? Ai de plm :))
    Trebuie sa fi cu adevarat special ca sa te faci militian :))

    • nu conteaza, ai furat un ban? mozambique drill si zi mersi ca ai scapat asa ieftin. vlad avea alte obiceiuri. iar cu tig@nii nu staii la discutii franz!

  2. vezi ca hetnia nu-i roma ca nu exista . Cel mult RRoma da numai in Romania. Acolo se numesc tiga nos !

  3. Ciorile trebuie mermelite pe unde sunt prinse. Foarte bine le face. la noi politia e pe mana cu ciortanii si iau parnos de la ei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger