AcasăȘTIRI EXTERNECutremure în lanț la sfârșit de an. Turcia, zguduită de un seism...

Cutremure în lanț la sfârșit de an. Turcia, zguduită de un seism de 6,1, sunt zeci de răniți – VIDEO

Cutremure în lanț la sfârșit de an. Turcia, zguduită de un seism de 6,1, sunt zeci de răniți - VIDEO / Foto: printscreen

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade s-a produs în nord-vestul Turciei, la primele ore ale zilei de miercuri, provocând rănirea a cel puțin 35 de persoane.

Un cutremur de mică adâncime a lovit la aproximativ 170 de kilometri est de Istanbul, cel mai mare oraș al țării, unde a fost puternic resimțit.

Seismul a zguduit și orașele din apropiere

Autoritățile naționale au declarat că seismul a avut o magnitudine de 5,9 – mai mică decât cea de 6,1 dată de US Geological Survey – și că epicentrul său a fost în districtul Golyaka din provincia Duzce, deși a zguduit și alte orașe din apropiere.

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a transmis pe Twitter că 35 de persoane au fost rănite, dintre care 32 în Duzce, una în Istanbul și alte două în provinciile vecine Bolu și Zonguldak.

Ministrul de Interne Suleyman Soylu, care a vizitat Golyaka, a declarat că o persoană a fost grav rănită după ce a sărit de la un balcon din cauza panicii. El a precizat că au fost înregistrate 70 de replici.

Imaginile inițiale arătau oameni acoperiți cu pături în fața caselor lor în timpul dimineții și aprinzând focuri pentru a se încălzi.Autoritățile au anunțat că școlile vor fi închise miercuri în provinciile Duzce și Sakarya.

Soylu a declarat că, în afară de câteva hambare ruinate, nu au fost raportate pagube importante sau prăbușiri de clădiri, dar că inspecțiile continuă.

Agenția națională pentru dezastre, AFAD, a declarat că au existat pene de curent controlate în regiunea Duzce, îndemnând locuitorii să nu intre în panică.

Turcia se află într-una dintre cele mai active zone seismice din lume. Duzce a fost una dintre regiunile afectate de un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade în 1999 – cel mai grav care a lovit Turcia în ultimele decenii.

Experții au avertizat de mult timp că un cutremur mare ar putea devasta Istanbulul, care a permis construirea pe scară largă fără măsuri de siguranță.

author avatar
Tudor Borcea
491 afisari

2 COMENTARII

  1. Pentru ca Turcia a intrat in BRICS, i se falfaie de nazistii khazari din Ucraina si este pe cale sa iasa din organizatia satanista NATO,
    acum este lovita cu aceste cutremure provocate cu HAARP.

    Asta inseamna Ca Cabala este in agonie si in scurt timp da coltzul.

    Deja se pregatesc pentru ,,mititica” 388 de tradatori din parlamentul satanist american, in frunte cu SCURSURA Pelossi, iar actorasul Bideu Senil al II-lea a fost executat de ai lui la sfarsitul intalnirilor G20, si inlocuit cu un alt mascat care impreuna cu toata administratia sa criminala va fi arestat si spanzurat in scurt timp.

    David Rockefeller Jr. s-a milogit peste tot sa primeasca niste trilioane de dolari ca sa continue GENOCIDUL planetar cu vaccinul ucigash, dar a luat-o in mana, ca si sora sa Hillary Rockefeller Clinton cea originala, grasa si batrana, care a reusit sa cerseasca de la mafia japoneza doar 3 milioane de dolari.

    In Martie 2023 se vor face alegeri in toate cele 209 tari.
    Pana atunci vor fi arestati, judecati si spanzurati CRIMINALII.

    In Ucraina au ajuns civili americani voluntari inarmati care s-au alaturat armatei ruse pentru a lupta impotriva NAZISTILOR lui Poponel Zelensky, care este fugit de mult la poponarii lui din Republica Comunista America.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger