AcasăȘTIRI EXTERNECoreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre Japonia. Oficial japonez:...

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre Japonia. Oficial japonez: „Ar fi putut ajunge în SUA”

rachetaCoreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre Japonia. Oficial japonez: „Ar fi putut ajunge în SUA”

Coreea de Nord a lansat vineri o presupusă rachetă balistică intercontinentală care a aterizat la doar 200 de kilometri în largul Japoniei și care avea o rază de acțiune suficientă pentru a ajunge pe continentul Statelor Unite, au declarat jurnaliștii japonezi.

Lansarea, raportată atât de oficialii sud-coreeni, cât și de cei japonezi, are loc la o zi după o lansare de rachetă mai mică a Nordului și după avertismentul acestuia privind „reacții militare mai dure” în cazul în care SUA își sporesc prezența regională de securitate.

Tensiuni în Peninsula Coreeană

Acesta a devenit un an record pentru programul de rachete al țării înarmate nuclear, după ce a reluat testarea rachetelor ICBM pentru prima dată din 2017 și a încălcat moratoriul autoimpus privind lansările cu rază lungă de acțiune, în timp ce discuțiile de denuclearizare au intrat în impas.

Racheta lansată vineri de Coreea de Nord avea o rază de acţiune suficientă pentru atinge teritoriul Statelor Unite ale Americii şi o capacitate de zbor de până la 15.000 km (9.320 mile), a declarat ministrul japonez al Apărării, Yasukazu Hamada, relatează Reuters.

Proiectilul, în clasa rachetelor balistice intercontinentale (ICBM), a atins o altitudine de 6.000 km (3.730 mile), care acoperă o rază de 1.000 km (622 mile) pe o traiectorie înaltă, a indicat anterior Hirokazu Matsuno, secretarul şef al cabinetului nipon. Racheta a aterizat la aproximativ 200 km (124 mile) vest de insula Oshima-Oshima din prefectura Hokkaido (nord).

author avatar
Andreea Vlad
261 afisari

1 COMENTARIU

  1. „a atins o altitudine de 6.000 km (3.730 mile)” ?
    verifica cineva articolele unora dintre asa zisii jurnalisti inainte de a le vomita pe site?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger