Cauta

Crimeea. Noi sancțiuni pentru oamenii lui Putin

Crimeea. Noi sancțiuni pentru oamenii lui Putin/ Foto: Facebook

Guvernul canadian a anunțat noi sancțiuni împotriva a doi oficiali ruși și a patru companii din Rusia, în semn de protest împotriva „anexării și ocupării ilegale” a Crimeei de către Moscova.

Aceste noi măsuri, anunțate în colaborare cu Australia, sunt în concordanță cu cele luate recent de Uniunea Europeană și Marea Britanie, informat Ministerul canadian de Externe într-un comunicat.

Sancțiunile impun în special înghețarea activelor și interzicerea tranzacțiilor în Canada pentru doi oficiali ruși, Alexandr Ganov și Leonid Rișenkin.

Alexandr Ganov conduce o companie care operează servicii feroviare între Rusia și Peninsula Crimeea, în timp ce Leonid Rișenkin a supravegheat construcția unui pod cu autostradă peste strâmtoarea Kerci.

„Rusia a ignorat în mod sistematic, și asta de șapte ani, apelurile comunității internaționale de a pune capăt încălcărilor suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei, precum și a dreptului internațional”, a declarat Marc Garneau, șeful diplomației canadiene, citat de AFP.

Peste 440 de sancțiuni canadiene, din 2014

Conflictul dintre combatanții separatiști sprijiniți de rusi și trupele ucrainene s-a soldat cu peste 13.000 de vieți pierdute, din 2014, când Rusia a anexat Crimeea și forțele proruse din estul Ucrainei s-au răzvrătit împotriva Kievului.

Din 2014, Canada a sancționat peste 440 de oficiali și entități legate de această criză, de multe ori în colaborare cu aliații săi.

Ottawa anunțase deja săptămâna trecută sancțiuni împotriva a nouă oficiali ruși pentru a protesta împotriva tratamentului aplicat de Moscova principalului critic și opozant al lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version