AcasăȘTIRI EXTERNEUcraina, pe un butoi de pulbere. Estul separatist fierbe! Cade armistițiul?

Ucraina, pe un butoi de pulbere. Estul separatist fierbe! Cade armistițiul?

UcrainaUcraina, pe un butoi de pulbere. Estul separatist fierbe! Cade armistițiul? / foto: Business Recorder

Conflictul în estul separatist al Ucrainei se reaprinde, după ce trei militari au fost uciși duminică în explozia unei mine.

Armata ucraineană spune că trei dintre soldații săi au fost uciși de un dispozitiv exploziv în estul Ucrainei, aducând la cinci numărul soldaților uciși în regiune săptămâna trecută, ultimele victime ale unui conflict de șase ani cu separatiștii susținuți de Rusia.

Aceștia au murit pe 14 februarie când un dispozitiv necunoscut a explodat în timp ce se îndreptau spre orașul Novoluhanske din regiunea Donețk, potrivit armatei, citată de rferl.org.

Se intensifică violențele în estul separatist al Ucrainei

Presa internațională scrie că violenţele par să se intensifice, în pofida unui armistiţiu încheiat anul trecut. Alți doi militari ucraineni au fost ucişi, zilele trecute, în confruntări cu combatanţi separatişti. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a efectuat joi o vizită pe linia frontului,  a denunţat o relansare a violenţelor de către separatişti, susţinuţi de Moscova.

De data aceasta, incidentul va fi investigat de ministrul ucrainean al apărării dar și de șeful de cabinet al acestuia, deoarece Zelenskiy se află într-o vizită oficială în emiratele Arabe Unite, potrivit biroului președintelui.

„Este necesară o investigație imediată pentru ca tragedii similare să nu se repete în viitor. Aștept raportul lor după întoarcerea mea în Ucraina, la 15 februarie”, a transmis președintele ucrainean.

Luptele dintre forțele guvernamentale ucrainene și separatiștii din regiunile Donețk și Luhansk s-au soldat cu peste 13.200 de morți și 1,5 milioane de deplasaţi, în 2014. Războiul din estul Ucrainei a început după instalarea la putere a prooccidentalilor la Kiev, urmată de anexarea Crimeei de către Rusia.

author avatar
Andreea Vlad
460 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger