AcasăCORONAVIRUSUniunea Europeană a dat răspunsul final în privinţa vaccinului AstraZeneca, care aştepta...

Uniunea Europeană a dat răspunsul final în privinţa vaccinului AstraZeneca, care aştepta aprobarea pentru Bătrânul Continent

AstraZenecaUniunea Europeană a dat răspunsul final în privinţa vaccinului AstraZeneca, care aştepta aprobarea pentru Bătrânul Continent

Autoritatea Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat utilizarea în UE a vaccinului AstraZeneca pentru persoanele peste 18 ani, potrivit unui comunicat de presă. Este al treilea vaccin autorizat în UE, după Pfizer – BioNTech și Moderna.

Studiile clinice au arătat o eficacitate de 60% a vaccinului pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani. Vaccinul AstraZeneca se administrează prin injectare în braț, în două doze, la distanță de minimum 4 și maximum 12 săptămâni.

Vaccinul AstraZeneca, unul controversat

Au existat dileme legate de eficacitatea vaccinului la persoanele de peste 65 de ani, întrucât nu sunt suficiente date pentru această grupă de vârstă: mai puțin de 10% dintre voluntari au avut peste 65 de ani.

Alte dovezi sugerează că vaccinul funcționează foarte bine la adulții în vârstă. Anterior, Comisia Europeană a publicat o versiune redactată a contractului său cu compania AstraZeneca pentru vaccinul Covid, pe fondul disputelor legate de reducerile livrărilor în primul trimestru.

Contractul semnat în august conţinea dispoziţii obligatorii şi este foarte clar„, a declarat von der Leyen pentru postul de radio Deutschlandfunk şi a cerut explicaţii.

A doua tranşă de vaccin Moderna soseşte sâmbătă, în România

Cea de-a doua tranşă, de 21.600 doze de vaccin Moderna, va ajunge sâmbătă la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

CNCAV reaminteşte că recomandarea pentru vaccinul Moderna este de administrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Se menţionează totodată că eficacitatea celor două vaccinuri disponibile în Uniunea Europeană este aproximativ aceeaşi.

author avatar
Andrei Ștefan
210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger