AcasăȘTIRI EXTERNEPremieră în recensământul populației din Marea Britanie: o întrebare despre identitatea de...

Premieră în recensământul populației din Marea Britanie: o întrebare despre identitatea de gen

Premieră în recensământul populației din Marea Britanie: o întrebare despre identitatea de gen

Pentru prima dată recensământul conține o întrebare opțională în încercarea de a „măsura” populația transgender.

Recensământul populației începe în Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord, având în premieră o întrebare privind identitatea de gen în chestionar. Recensământul populației în Scoția până în martie 2022. Recensământul anterior datează din 2011.

Acest recensământ, care are loc la fiecare zece ani în Regatul Unit, își propune să ofere o imagine exactă a populației, fiecare locuitor trebuind să răspundă la o serie de întrebări legate de vârsta, locul de muncă, originea etnică sau chiar relația pe care o are cu celelalte persoane din aceeași gospodărie.

Din 1801, recensământul pune întrebări despre sexul – bărbat sau femeie – al respondentului, dar în acest an, se pune o întrebare suplimentară cu privire la identitatea de gen: „Genul cu care vă identificați este identic cu sexul dvs. înregistrat la naștere?”

Dacă răspunsul este negativ, respondentul poate specifica identitatea  de gen.

Amenzi de 1000 de lire pentru informații eronate

Întrebarea este adresată doar persoanelor cu vârsta peste 16 ani, iar răspunsul este facultativ. Adăugarea acestei întrebări va face posibilă „măsurarea pentru prima dată a dimensiunii populației transgender”, explică pe site-ul său web Biroul Național de Statistică, ONS, care a lucrat în ultimii ani cu diferite organizații cu privire la întrebările adresate în momentul recensământului.

Mai multe țări, precum Nepal și Bangladesh, au adăugat recent un „al treilea sex” în recensămintele lor pentru persoanele transgender.

Din cauza pandemiei Covid-19, recensământul se va desfăşura în cea mai mare parte online. Pe de altă parte, cetăţenii care nu vor răspunde la întrebări sau vor da informaţii eronate riscă o amendă de până la 1.000 de lire.

author avatar
Tudor Borcea
271 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger