Cauta

Florin Cîţu merge la Congresul PNL ca la cinematograf: ce pretenţie are pentru evenimentul din 25 septembrie

citu covid

Florin Cîţu merge la Congresul PNL ca la cinematograf: ce pretenţie are pentru evenimentul din 25 septembrie

Florin Cîţu este de acord cu certificatul verde pentru vaccinare şi doreşte implementarea acestuia chiar şi pentru Congresul PNL. Delegaţii la Congresul Partidului Naţional Liberal (PNL) vor putea participa la evenomentul din 25 septembrie doar cu certificatul verde COVID, dacă rata de infectare în Capitală va depăşi trei cazuri la 1.000 de locuitori.

Este exact ca în sălile de cinematograf sau la spectacol. Este aceeaşi condiţie şi pentru Congresul PNL. Nu văd nicio problemă aici”, a afirmat Cîţu.

Cîţu se ceartă cu Asztalos Csaba

Opinia lui Florin Cîţu a venit în contextul în care preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, a afirmat că măsura introducerii certificatului sanitar nu ar trebui să fie adoptată printr-o hotărâre de Guvern, ci printr-o lege votată de Parlament, pe motiv că ar reprezenta „o condiţionare sau limitare a exerciţiului drepturilor sau libertăţilor fundamentale”.

Eu nu văd o restrângere a drepturilor aici, dar îi las pe specialişti să se pronunţe. Până atunci, vom folosi această metodologie. A fost folosit acest certificat verde în toată Europa, toată vara.

Nimeni nu a spus că este o restrângere a unor drepturi. Nu văd de ce ar fi o restrângere a acestor drepturi aici în România. Din contră, sunt trei categorii foarte clare – persoane care sunt vaccinate, persoane care au trecut prin boală sau persoane testate”, a spus Cîţu, la Mureş.

Guvernul va adopta, vineri după-amiază, un act normativ prin care certificatele verzi COVID-19 să devină o condiţie de intrare în orice spaţiu public sau privat, dacă rata de infectare depăşeşte trei cazuri la 1.000 de locuitori.

De ce a fost Cîţu la Tg. Mureş? Pentru a prezenta moţiunea „România liberală”, cu care candidează la preşedinţia partidului, în faţa Colegiului Director Judeţean al filialei PNL Mureş.

Ultimele stiri

  • Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când cumpărați vopsea din magazine
  • Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!
  • Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO
  • Telefoanele de urgență de pe autostradă au ajuns piese de muzeu. De ce e bine să te bazezi numai pe telefonul mobil, pe străzile din România
  • Cum se ţine postul negru în Vinerea Mare 2024. Rugăciunea pe care e bine să o rostești
  • Ce pensie va încasa Klaus Iohannis peste doar câteva luni. Românii care au muncit o viaţă întreagă doar visează la o astfel de „recompensă”
  • Prima noapte de distracţie la Mamaia, în sezonul estival 2024. Cum au petrecut tinerii în cluburile de fiţe
  • Bilanț cumplit după surparea unei autostrăzi, în China. Numărul morților a crescut la 36/Sunt zeci de răniți
  • Tradiţii şi obiceiuri de Joia Mare, înainte de Paştele 2024. De ce nu se lucrează în această zi
  • Incident înspăimântător în Capitală! Brațul unei macarale a căzut peste o mașină parcată
  • Exit mobile version