AcasăPoliticaCîțu a făcut anunțul, după ședința de Guvern: Am avut discuţii despre...

Cîțu a făcut anunțul, după ședința de Guvern: Am avut discuţii despre plafonarea preţului la gaze – VIDEO

Cîțu a făcut anunțul, după ședința de Guvern: Am avut discuţii despre plafonarea preţului la gaze - VIDEO (sursa foto: facebook/Guvernul României)

Tema prețurilor la energie electrică și la gaze și cum anume se vor reflecta costurile la utilități în facturi, mai ales că se apropie sezonul rece, e de real interes pentru foarte mulți români.

După încheierea reuniunii de miercuri, 15 septembrie, a Cabinetului pe care îl conduce, premierul Florin Cîțu a anunțat că în cadrul ședinței s-a discutat și despre plafonarea preţului la gaze.

”Am avut discuţii despre plafonarea preţului la gaze (…). Sunt mai multe variante la care ne gândim. (…) Căutăm cele mai bune soluţii pentru această perioadă în care preţurile la energie și gaze au crescut, pentru consumatorii casnici şi cei non-casnici, în special până în 31 martie”, a declarat Cîțu.

Răspunzând unei întrebări din partea presei, Cîțu a ales să sublinieze: ”În ceea ce privește plafonarea (prețului) la gaze, ne uităm la această soluție, dar pentru mine este important să nu distorsionăm foarte mult piaţa. Pentru că în momentul când introduci o astfel de măsură, distorsionezi piața, motivaţia de a investi dispare pentru companii, și atunci vreau să vedem cum luăm această măsură să fie cât mai puţin invazivă în piață”.

”Dar trebuie să recunoaștem că în acest moment există o situație specială care necesită măsuri speciale”, a mai punctat Cîțu.

PSD depune proiect de lege privind plafonarea prețului la energie

Până să iasă premierul la declarații, din direcția PSD-ului se anunțase că social-democrații urmează să depună, ”astăzi sau mâine”, respectiv miercuri sau joi, un proiect de lege privind plafonarea prețului la energie în România, din câte a anunțat vicepreședintele PSD, Mihai Tudose.

”Principiile de bază sunt următoarele: plafonarea pentru șase luni a prețului, la o medie pe ultimele șase luni de la momentul intrării în vigoare a legii. Va fi creat un fond la Ministerul Energiei, care să compenseze pierderile la furnizori. Contul acela va fi alimentat de către bugetul de stat, o parte, și o parte de către sumele luate de la producătorii de energie – 50% din profitul fiscal declarat”, a detaliat Tudose, într-o conferință de presă.

159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger