AcasăSOCIALTelefoanele de urgență de pe autostradă au ajuns piese de muzeu. De...

Telefoanele de urgență de pe autostradă au ajuns piese de muzeu. De ce e bine să te bazezi numai pe telefonul mobil, pe străzile din România

sursa foto: focuspress.ro

Telefoanele de urgență de pe autostrăzile patriei au ajuns, practic, „piese de muzeu”. Ele nu mai funcţionează, asta în cazul în care au „mers” vreodată.

Aşadar, e bine să vă bazaţi pe telefonul mobil personal, în caz de urgenţă.

De ce nu funcţionează telefoanele de pe autostradă

Reprezentanții companiei care administrează drumurile susțin că foarte puțini șoferi au apelat la ele, așa că nu le-au pus din nou în funcțiune pe cele stricate.

Prin urmare, drumurile noastre de mare viteză nu vor mai avea telefoane, ci panouri de informare.

Pe Autostrada A 1, în vestul țării, zonă aglomerată, în apropierea graniței, telefoanele de urgență sunt în mare parte doar carcase ruginite sau sparte, anunţă Pro TV.

Telefoanele, amplasate din 2 în 2 kilometri, ar trebui să sune în centrele de comandă ale Direcțiilor Regionale de Drumuri, dar în realitate nu sunt conectate.

Administratorii drumurilor spun că multe aparate au fost vandalizate. Ba chiar în unele zone chiar au dispărut cu totul. Iar pentru că în ultimii ani doar doi șoferi le-au folosit, acestea nu au mai fost reparate sau înlocuite. În plus, pe viitoarele șosele vor fi folosite alte sisteme.

Ce se întâmplă în Europa

În celelalte state din Europa unde funcționează sistemul, telefoanele SOS sunt conectate la dispeceratele administratorilor de autostradă.

În urma apelului, un angajat decide dacă este vorba de o urgență și atunci trimite poliția sau salvarea ori dacă apelantul are doar nevoie de asistență rutieră.

author avatar
Andrei Ștefan
124 afisari

1 COMENTARIU

  1. Important e ca s-au cheltuit bani grei [plus parandarat] pt instalarea retelelor telefonice; restul nu mai conteaza

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger