Cauta

Ungaria nu vrea sancțiuni pe petrolul și gazele rusești / Trei țări UE, aliații lui Putin

Ungaria nu vrea sancțiuni pe petrolul și gazele rusești/ Trei țări UE devin aliații lui Putin/Rusia sparge alianța occidentală

Premierul ungar Viktor Orban a anunțat marți că țara sa se opune interzicerii importurilor de petrol și gaze din Rusia.

Declarația lui Orban vine în contextul în care Statele Unite, Uniunea Europeană și alți aliați occidentali au impus sancțiuni severe Rusiei, după invazia din Ucraina.

„Maghiarii nu trebuie să plătească prețul războiului”

În urma unei întâlniri la Londra cu omologii săi din țările membre ale Grupului Visegrad, Polonia, Republica Cehă și Slovacia, împreună cu premierul britanic Boris Johnson, Orban a declarat că Ungaria condamnă războiul dus de către Rusia împotriva Ucrainei, dar nu va permite ca familiile maghiare „să plătească prețul războiului, astfel că sancțiunile nu trebuie să acopere sectorul de petrol și gaze”, scrie Anadolu.

Menționând că sancțiunile impuse Rusiei afectează toate țările din Europa, Orban a spus că extinderea sancțiunilor asupra sectorului energetic al Rusiei va afecta Ungaria „foarte serios”.

Liderul de la Budapesta a spus că Ungaria cumpără cea mai mare parte a petrolului și gazelor naturale din Rusia și că 90% din familiile maghiare își încălzesc casele cu gaz, adăugând că economia maghiară nu ar putea funcționa fără petrol și gaze rusești.

Potrivit acestuia, restricțiile împotriva sectorului petrolului și gazelor din Rusia vor reprezenta o „povara disproporționat de mare” pentru Ungaria.

Bulgaria și Germania, dependente total de petrolul lui Putin

Bulgaria, altă țară dependentă energetic de gazelele rusești, a anunțat că va solicita să fie exceptată de la impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei. Premierul Kiril Petkov a declarat că Bugaria este „prea dependentă” de petrolul și gazele Moscovei și că „nu are alternativă”.

După ce SUA a anunțat că va interzice importurile de petrol din Rusia, Germania a declarat că nu poate urma linia Washingtonului, în condițiile în care o treime din importurile de petrol ale țării provin din Rusia.

Fără ele, „nu ne vom putea deplasa prin Germania în câteva zile”, a spus ministrul german de Externe, Annalena Baerbock.

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei, care a început pe 24 februarie, a atras condamnări internaționale, a dus la sancțiuni financiare asupra Moscovei și a stimulat un exod al firmelor globale din Rusia.

Ultimele stiri

  • Acţiunea prin care armata israeliană anunţă, practic, asaltul asupra zonei Rafa. 1,5 milioane de palestinieni trăiesc acolo!
  • Piedone, atac la Nicușor Dan: „Ți-ai permis să jignești românii creștini ortodocși care nu sunt ca tine”
  • Modificarea pe care o vor găsi călătorii ce tranzitează Gara de Nord
  • Panică într-un bloc dintr-o localitate din Iași. Explozie urmată de incendiu/Mai mulți oameni, evacuați – VIDEO
  • Cine sunt pensionarii care se vor alege cu o „leafă” de 6.800 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Un incendiu care a izbucnit la Piaţa Rahova a blocat circulaţia în Bucureşti! A luat foc un magazin Economat (VIDEO)
  • Exit mobile version