AcasăȘTIRI EXTERNESUA amenință direct China. Orice ajutor pentru Rusia „va avea consecințe devastatoare”/Anunțul...

SUA amenință direct China. Orice ajutor pentru Rusia „va avea consecințe devastatoare”/Anunțul făcut de Washington

SUA amenință direct China. Orice ajutor pentru Rusia „va avea consecințe devastatoare”/Anunțul făcut de Washington

Companiile chineze care sfidează restricțiile SUA împotriva exportului în Rusia ar putea fi lipsite de echipamentele și software-ul american de care au nevoie pentru a-și fabrica produsele, a declarat secretarul american pentru Comerț, Gina Raimondo.

SUA ar putea „închide în esență” Semiconductor Manufacturing International Corp sau orice companie chineză care sfidează sancțiunile SUA continuând să furnizeze cipuri și alte tehnologii avansate Rusiei, a declarat Raimondo, scrie US News.

„Ar fi devastator pentru China”

Washingtonul amenință că va adăuga companii pe o listă neagră comercială dacă acestea ocolesc noile restricții de export împotriva Rusiei, în timp ce își intensifică eforturile de a menține o gamă largă de tehnologii în afara țării după invazia din Ucraina.

Dacă Statele Unite ar descoperi că o companie precum Semiconductor Manufacturing International Corporation își vinde cipurile către Rusia, „am putea, în esență, să închidem SMIC pentru că îi împiedicăm să ne folosească echipamentele și software-ul”, a Raimondo.

„Este în interesul lor să nu furnizeze aceste produse Rusiei. Ar fi devastator pentru capacitatea Chinei de a produse semiconductori”, a avertizat secretarul Comerțului.

În timp ce interzicerea vânzării de cipuri către Rusia a inclus întotdeauna posibilitatea ca SUA să pedepsească întreprinderile străine care încalcă sancțiunile, este pentru prima dată când un înalt oficial al administrației de la Washington a menționat în mod special China și producătorii chinezi de cipuri.

author avatar
Tudor Borcea
834 afisari

3 COMENTARII

  1. Prima opinie și cea mai ne la locul ei, se vede in exprimare multă lehamite, stricați totul aici sau vă dați seama pe față.
    Voi credeți că America stă în cuvintele voastre de doi lei, faceți decât să vă arătați adevărata față, mai e unul cu unu …
    Arătați un nivel de pregătire submediocru, dar greșește cine va lăsa, la alții le spune „a mai fost detectat un comentariu cu același conținut”.
    No coment.

  2. Decebal :
    Pai bine mai nea Burebisto si ce vrei sa ne luam toti dupa mumia impaiata de la vasinton si sa murim de foame si de frig ?
    La noi a tras unu o b….a si toata lumea a sarit pe benzinarii .
    Sa vezi cand o sa ajunga o franzela 1 euro ce o sa-l f..a in bot pe parkinson asta .
    crezi ca amerlocii au vreo durere ca noi vom ingheta si muri de foame ?
    Treziti-va ca nu asa oprim razboiul !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger